21 Ekim 2012 Pazar

Kaf Kaf'tan Arena'da Kartal avı:86-79

Ligin ikinci haftasında Karşıyaka Arena'da geçen sezonun şampiyonu ve bu sezon oynadığı 8 resmi maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Beşiktaş'ı ağırlayan Pınar Karşıyaka, baştan sona üstün götürdüğü maçı 86-79 galip tamamlayarak ligde 2'de 2 yapmış oldu. Başa baş başlayan maçın ilk çeyreğinin ikinci yarısında iyi savunma ve isabetli hücumlarla 14-3'lük bir seri
yakalayan Pınar Karşıyaka ilk çeyreği 24-11 önde tamamladı. Seyircisinin de desteğini arkasına alan Kaf Kaf, Beşiktaş'ın düşük şut yüzdesinin de etkisiyle ikinci çeyrekte de farkı açarak devre sonunda farkı 17 sayıya kadar çıkardı: 44-27. İlk devrede yeşil kırmızılı İzmir ekibinin hücum süresini sonuna kadar kullanıp sonunda bulduğu isabetli atışlarla farkı açtığı gözlenirken, Beşiktaş'ın ise Jerrells'ın yokluğunda oyunun hücum tarafında çok zorlandığı gözlerden kaçmadı. 
İkinci devreye Beşiktaş savunmasını sertleştirerek başlarken, dış şutlarda da isabet bulmaya başlayınca yavaş yavaş farkı kapatmaya başladı. Pota altından Vidmar'ın da devreye girmesiyle farkı tek hanelere indiren siyah beyazlılar, Karşıyaka'nın Dixon ile bulduğu sayılara engel olamayınca son çeyreğe üstün giren taraf 10 sayılık bir farkla Pınar Karşıyaka oldu: 65-55. Son çeyrekğe Serhat ve Dasic'in şutlarıyla başlayan farkı kapatmak için hamleler yapan siyah beyazlılar, Diebler ve Ümit'ten kritik anlarda gelen sayılar sonrası skora dengeyi getirecek darbeleri vuramadı ve salona tıklım tıklım dolduran seyircisinin desteğini de arkasına alan ev sahibi Pınar Karşıyaka sahadan 86-79 galip ayrılarak rakibinin 8 maçlık galibiyet serisine son verdi.
Pınar Karşıyaka'da Jon Diebler 16 sayı, 4 ribaund, Alade Aminu 15 sayı, 8 ribaund, Robert Dixon 15 sayı, 8 asist ve Will Thomas 14 sayı, 8 ribaund ile galibiyette önemli rol üstlenirlerken, konuk Beşiktaş'ta ise Vladimir Dasic 16 sayı, 4 ribaund, Gasper Vidmar 15 sayı, 7 ribaund ve Tutku Açık da 13 sayı, 6 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. 



















0 comments:

Yorum Gönder