2 Ekim 2012 Salı

Fenerbahçe kupaya iyi başladı: 91-59

Fenerbahçe Ülker, Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda karşılaştığı Erdermirspor'u 91-59 mağlup ederek kupaya iyi bir başlangıç yaptı. Maça Asım ve Balazic'i iyi kullanarak başlayan ve sert savunma ile Fenerbahçe'yi top kayıplarına zorlayarak ilk çeyreği de 17-24 önde
tamamlayan Erdemir karşısında ikinci çeyrekte toparlanan sarı lacivertliler, McCalebb ve Bogdanovic'in sayılarıyla skorda dengeyi yakalayarak soyunma odasına 40-34 önde girdiler. Üçüncü periyotla birlikte rakibine üstünlüğünü kabul ettiren ve farkı hızla açan Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic'in asist ve sayıları ve Ömer'in dışarıdan isabetleriyle son 10 dakikaya girerken farkı 23 sayıya kadar çıkardı: 69-46. Final periyoduna Erdemir farkı kapatmak için ekstra bir çabayla başlasa da, basit hatalar farkın kapanmasına engel oldu. Birkaç dakikalık çabadan sonra oyundan tamamen kopan Erdemir Oğuz, McCalebb ve İlkan'ın sayılarına engel olamayınca Fenerbahçe Ülker sahadan 91-59 üstün ayrılarak kupaya güzel bir başlangıç yapmış oldu. 
Fenerbahçe Ülker'de Ömer Onan 5/7 üç sayı isabeti ile 23 sayı kaydederek en skorer isim olurken, Bojan Bogdanovic 3/3 üç sayı isabeti ile 18 sayı, Bo McCalebb 15 sayı, 5 asist ve Oğuz Savaş da 11 sayı, 8 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Erdemir'de ise 18 sayı kaydeden Gerrod Henderson ayakta kalabilen tek isim oldu.

0 comments:

Yorum Gönder