14 Ekim 2012 Pazar

Fenerbahçe Erdemir'de zorlandı: 83-78


Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi'nde 2012/2013 sezonunun ilk maçında konuk olduğu Erdermispor karşısında çok zorlansa da İstanbul'a 83-78'lik galibiyetle dönmesini bildi. Sahaya hafta içindeki Khimki galibiyetinin verdiği moral ve farklı galibiyet hedefiyle çıkan sarı lacivertliler hiç ummadıkları bir dirençle karşılaştılar. Genç oyuncuları ve kısıtlı kadroları başarıyla kullanmasıyla bilinen Hakan Demir'in Erdemirspor'u maçın başından sonuna kadar güçlü rakibi karşısında pes etmeden mücadele etse ve son çeyrekte galibiyet şansını yakalasa da, güçlü rakibinin tecrübesine yenilerek sahadan boynu bükük ayrıldı. 

Maç boyunca yüksek dozda direnç gösteren Erdemirspor'da özellikle Melih başarılı dış atışlarla skorer yönünü sahaya yansıtırken (20 sayı), Henderson gerektiği yerlerde insiyatif alarak takımı oyunda tutmayı başardı (15 sayı, 5 ribaund). Zonguldak ekibinin genç uzunu Nusret Yıldırım ise (11 sayı, 5 ribaund) tecrübeli Asım Pars ile birlikte pota altında güçlü Fenerbahçe uzunlarıyla müthiş bir mücadeleye girişerek alkış toplayan bir diğer isim oldu. Erdemir'in galibiyet yolunda tek eksiği ise takımın tecrübelilerinden Sean Marshal'ın oyunun hücum yönündeki performansıydı. Takımın lokomotiflerinden olan ABD'li forvetin normal yüzdesini yakalaması durumunda Fenerbahçe Ülker sezona yenilgi ile başlayabilirdi. Sarı lacivertlilerde ise Oğuz Savaş 20 sayı, 7 ribaund ile yıldızlaşırken, Bo McCalebb özellikle Erdermir'in faul hakkının dolduğu zamanlarda içeri penetre ederek kazandığı serbest atışlardan bulduğu sayılarla (12/12) 16 sayı, Ömer Onan ise hızlı hücumlarla 13 sayı kaydetti.

1 yorum:

  1. Fenerbahçe bugün idare etti ve gerekli olan skoru aldı sadece. Erdemir'in mücadelesine de yazık oldu. Bu mücadeleyi diğer maçlarda da gösterebilirler mi soru işareti. Ama Hakan demir'le iyi yoldalar.

    YanıtlaSil