19 Ekim 2012 Cuma

Fenerbahçe'den Sato açıklaması

Fenerbahçe Ülker, yarın Union Olimpija ile oynayacağı Euroleague maçı için bugün THY'ye ait tarifeli bir uçakla Slovenya'ya hareket etmiştir.

Havaalanında yapılan kontrollerde, Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı olan sporcumuz Romain Sato'nun pasaportuna, söz konusu ülke tarafından aynı ülke pasaport yasa ve uygulamaları gerekçe gösterilerek el konulmuştur. Bu usulsüz uygulama karşısında tarafımızdan diplomatik ve hukuki işlemler başlatılmıştır.

Schengen vizesi de olan, aynı pasaport ile Amerika'dan ülkemize ve birçok Avrupa ülkesine de giriş çıkış yapan sporcumuzun maruz bırakıldığı bu hukuka ve diplomasiye aykırı tutum, tarafımızca anlaşılamamakla birlikte hukukçularımız ve yetkililerimiz tarafından takip edilmektedir.

Oyuncumuzun yarınki maçta oynatılmamasına yönelik yapılan bu usulsüz işlemler, tarafımızdan hukuki platformda en ağır şekilde karşılık bulacaktır.

Yapılan bu gayri hukuki uygulamanın, oyuncumuzun müsabakada oynatılmamasına yönelik olduğu aşikârdır.

Söz konusu ülke yetkilileri, bu hukuk dışı davranışlarıyla her türlü hukuki ve diplomatik yaptırımı da göze alarak durumu oyuncumuzun bir gece tutuklu kalması boyutuna getirmiştir.

Ancak unutulmamalıdır ki bu hukuk dışı uygulama, kulüplerarası bir sorun değil ülkelerarası bir SKANDALDIR.

Konu ile ilgili her ayrıntı, gelişmeler doğrultusunda kamuoyu ile de paylaşılacaktır.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

0 comments:

Yorum Gönder