25 Ekim 2012 Perşembe

Fenerbahçe Real'e ayak uyduramadı: 75-83

Turkish Airlines Euroleague A Grubu 3.hafta açılış maçında Fenerbahçe Ülker Arena'da İspanyol devi Real Madrid'i konuk eden Fenerbahçe Ülker, çok kötü oynadığı maçı son çeyrekte kazanma noktasına getirse de yaptığı inanılmaz hatalar, top kayıpları ve verdiği hücum ribaundları sonrası sahadan 75-83 mağlup ayrıldı ve sezonun ilk mağlubiyetini almış oldu.

Fenerbahçe Ülker maça basketbolda yapılmaması gereken herşeyi sahaya yansıtarak başlayınca Real Madrid maçın hemen başında farkı açmaya başladı: 6-14 (6.dk) Sarı lacivertliler maça iyi başlayan Oğuz'un acemice aldığı 2 faulle kenara gelmesi sonrası hareketsiz, durgun hücumlar sonrası verilen basit fast break'ler, set savunmasında özellikle pota altında kaçırılan adamlardan gelen kolay sayılar ve verilen hücum ribaundları sonrası Real Madrid'in bulduğu ikinci hatta üçüncü hücumlar, İspanyol ekibini ilk çeyrek tamamlandığında 13-21 öne taşıdı.
İkinci çeyreğe Andersen, İlkan, Bremer, Bogdanovic ve Emir beşiyle başlayan Fenerbahçe Ülker bu beşle biraz daha hareketli ve istekli gözüktü. Savunmayı sertleştiren; fakat Jaycee Carroll'un ceza üçlüklerine engel olamayan Sarı Kanarya, Andersen'in isabetli dış şutları, İlkan'ın pota altı basketleriyle devreye 4 dakika kala farkı 2 sayıya indirdi: 29-31. Carroll ve Rodriguez'in sayılarıyla gelen 0-9'luk seriye (29-40) cevap Oğuz ve Preldzic ile gelince devre arasına 36-42 Real Madrid üstünlüğüyle girildi.
İkinci yarıya da inanılmaz tutuk başlayan Fenerbahçe Ülker, özellikle savunmada çok aksayıp Begic, Mirotic ve Fernandez'in sayılarına çözüm bulamadı. Hem içerden hem dışardan makina gibi işleyen Real Madrid hücumlarına bir de savunmadaki basit hatalar eklenince 4 dakika içinde fark 15'e çıktı: 41-56. Bu dakikada Fenerahçe Ülker'nin Batiste - Sato değişikliğiyle 4 kısaya dönmesiyle birlikte ibreyi tersine çeviren sarı lacivertliler Ömer, McCalebb ve Preldzic'in sayılarıyla yakaladığı 11-0'lık seri sonrası farkı 4 sayıya kadar indirdi: 52-56. Mola sonrası Carroll ve Fernandez ile tekrar maça dönen Real Madrid son 10 dakikaya 57-66 önde girdi. 
Final çeyreğine iyi savunma ile başlayan Fenerbahçe Ülker oldu. Bremer, Ömer ve Sato ile gelen 7-0'lık seri ile farkı 2'ye indiren sarı lacivertliler bir anda maça ortak oldular. Bu dakikadan sonra savunmasını iyice sertleştiren Real Madrid farkı yavaş yavaş açarak son 2 dakikaya 70-77 önde girdi. Bu dakikalarda çok aksayan Fenerbahçe savunmasına karşı eski Karşıyakalı Slaughter ile sayılar bulan Real, 73-83 önde girdiği son dakikayı da hatasız tamamlayarak sahadan 75-83 galip ayrıldı. 
Fenerbahçe Ülker'de Ömer Onan kötü bir maç geçirmesine rağmen 4/7 üç sayı isabeti ile bulduğu 14 sayı ile sarı lacivertlilerin en skorer ismi olurken, David Andersen 13 sayı, Bo McCalebb 12 sayı, 4 ribaund, 3 top çalma, Emir Preldzic de 12 sayı, 6 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Real Madrid'te ise 21 sayı, 5 asist, 3 top çalma ile oynayan Rudy Fernandez yıldızlaşırken, Jaycee Carroll 15 sayı, Mirza Begic 14 sayı, 6 ribaund, Sergio Rodriguez de 12 sayı, 6 asist, 4 ribaund, 3 top çalma istatistikleriyle oynadılar. 

2 yorum:

  1. Bo McCalebb ve Bremer'dan verim alınamayan bir günde Barış'a şans tanınabilir miydi diye düşünmeden edemiyor insan

    YanıtlaSil
  2. hakkaten de geçen maç yere göğe sığdırılamayan bir barış ermiş vardı, hiç oyuna girmedi.

    YanıtlaSil