5 Ekim 2012 Cuma

Kupada Efes ve KafKaf turladı

Spor Toto Türkiye Kupası'nın Adana'da devam eden A Grubu maçlarının ikinci gününde rakiplerini mağlup eden Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka ikişer galibiyete ulaşarak sekizli finallere yükselmeyi garantilediler. Böylece iki ekip yarın grup liderliği maçında karşı karşıya gelecekler. 

Günün ilk maçında Anadolu Efes ile karşı karşıya gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi maça ırtına gibi başlayarak ilk çeyreği 191-3 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Sneed ve Prince'in sayılarıyla başlayan Mersin ekibi 3 dakika geride kaldığından farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 29-15. Bu dakikadan itibaren kadro derinliğini yıldızlarını konuşturan Efes, Vujacic ve Farmar'ın sayılarıyla oyuna ağırlığını koymaya başladı ve devre arasına girerken farkı 4 sayıya kadar indirdi: 40-36. Soyunma odası dönüşü Lucas ve Barac ile etkili olan Efes, özellikle Barac'ın pota altını domine etmesiyle skor üstünlüğünü de elde ederek son çeyreğe girerken 60-56'lık üstünlüğü yakaladı. Yaladığı skor avantajını final periyodunda da koruyan ve Mersin BŞB'ye farkı kapatma izni vermeyen Anadolu Efes sahadan 74-69 galip ayrıldı ve gruptan çıkmayı garantiledi. Anadolu Efes'te Stanko Barac attığı 20 sayı ile en skorer isim olurken, Jamon Lucas Gordon 13 sayı, 9 asist, Sasha Vujacic 12 sayı, 4 ribaund ve Jordan Farmar da 11 sayı, 6 ribaund, 4 asistle karşılaşmayı tamamladılar. 15 sayı, 5 ribaund ile oynayan Ali Karadeniz ise Mersin ekibinin en skorer ismi oldu. 
Günün ikinci maçında ise Pınar Karşıyaka Royal Halı Gaziantep BŞB'yi 91-62 gibi farklı bir skorla mağlup ederek gruptan çıkmayı garantileyen ikinci takım oldu. Maçın henüz ilk çeyreğinde oyunun kontrolünü eline alıp farkı çift hanelere çıkaran Pınar Karşıyaka, devreyi de 44-32 önde tamamladı. Dixon'un sayılarıyla üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında farkı 20'nin üzerine çıkaran Kaf Kaf, Ümit ve Diebler'in sayıları sonrası final periyoduna 72-46 önde girdi. Son çeyrekte farkın verdiği rahatlıkla genç oyuncularına da yer vermeye başlayan yeşil kırmızılılar Ümit'in sayılarıyla farkı daha da açarak sahadan 91-62 galip ayrıldı. 


Pınar Karşıyaka'da Ümit Sonkol 19 sayı, 7 ribaund, Robert Lee Dixon 14 sayı, 4 ribaund, 7 asist, Abdul Aminu 12 sayı, 7 ribaund, Caner Topaloğlu ve Jon Diebler de 10'ar sayı ile takımlarının galibiyetinde önemli rol oynarlarken, Royal Halı Gaziantep BŞB'de 11 sayı, 4 ribaund ile oynayan Jerome Collins ile 10'ar sayı kaydeden Murat Göktaş ve Caner Ercan en skorer isimler oldular.

0 comments:

Yorum Gönder