28 Ekim 2012 Pazar

Rockets-Thunder takası!

 NBA'de normal sezonun başlamasına az süre kala, takımlar kadrolarını iyice oturtmaya çalışıyor. Çok takas sesinin çıkmadığı bu sezonda, takımı baştan oluşturmaya çalışan Houston Rockets'tan konuşulabilecek bir takas geldi. Houston Rockets, Kevin Martin ve Jeremy Lamb artı iki tane ilk tur, bir tane ikinci tur draft hakkı karşılığında Oklahoma City Thunder'ın genç şutörü James Harden'ı kadrosuna kattı. James Harden'ın yanında salary cap'ı dengelemek için Oklahoma, Houston'a Cole Aldrich, Daequan Cook ve Lazar Hayward'ı da yollayacak.
 Geçen sezon, 80 maçta, 23.5 sayı, 3.2 ribaunt, 2.5 asist, 1.0 top çalma ile oynamış olan 29 yaşındaki Kevin Martin, Houston Rockets'ın önemli isimlerinden bir tanesiydi. 2012 NBA Draftı'nda Houston Rockets tarafından 12. sıradan seçilen şutör guard bu sezon oynadığı 6 sezon öncesi maçında, maç başına 16.5 dakika süre alırken, 6.2 sayı, 3.5 ribaunt, 1.3 asist ortalamalarıyla oynamıştı.
  23 yaşındaki, James Harden ise geçen sezon 62 maçta, 30 dakika, 16.5 sayı, 4.1 ribaunt, 3.7 asist ortalamalarıyla kenardan gelip harika bir katkı yapmıştı.
Bu takas bana kalırsa, yeni bir kadro kurmaya çalışan Houston Rockets için çok olumlu bir takas. Genç ve yetenekli bir skoreri kadrolarına kattılar. İşin Oklahoma kısmına baktığımızda ise, Durant, Westbrook, Perkins ve Ibaka'nın yüklü kontratlarından dolayı yollanmak zorunda kalmış bir Harden görüyoruz. Oklahoma'nın iyi bir takım kimyası vardı, bakalım Martin'in gelişi ve Harden'ın gidişi takımı nasıl etkileyecek ?

0 comments:

Yorum Gönder