19 Ekim 2012 Cuma

Beşiktaş Euroleague'i sevdi:86-71

Turkish Airlines Euroleague'de ilk sezonunu geçiren Beşiktaş, sahaya çıktığı ikinci maçtan da galibihyetle ayrılmasını bildi. Kendi sahasındaki Partizan galibiyeti sonrası ilk deplasman maçında Brose Basket'in konuğu olan Kara Kartal sahadan 86-71 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve 2'de 2 yaptı. Maça iyi başlayan, özellikle ikinci çeyrekteki performansıyla ilk devreyi 47-31 önde tamamlayan Beşiktaş, üçüncü çeyreğin başında biraz bocalayıp farkın kapanmasına izin verse de, Muratcan, Jerrells ve Markota'nın performanslarıyla farkı kısa sürede açıp rahat bir galibiyet elde etti. 



Almanya'daki maçta salon tamamen dolarken, takımını yalnız bırakmayan Beşiktaş taraftarı sayı azlığına rağmen maç boyunca takımlarını destekleyerek ev sahibi taraftarları bastırdılar.
Beşiktaş aynen geçen sezon yaptığı gibi bu sezona da beklenenin üzerinde performans sergileyerek başlarken, aldığı galibiyetlerle beklentileri de artırdı. Özellikle geçtiğimiz hafta Partizan galibiyetini rakibin zayıflığına bağlayanlar, bu hafta Partizan'ın CSKA karşısında maçı uzatmaya götürdüğünü gördükten sonra bir kez daha düşünmüşlerdir diye tahmin ediyoruz. 
Transferi bazı kesimler tarafından çok eleştirilen Curtis Jerrells maç boyunca Beşiktaş adına en etkili isim olurken, ABD'li oyun kurucu maçı 27 sayı, 3 asist ile tamamladı. Siyah beyazlılarda Muratcan Güler kritik anlarda kazandırdığı 14 sayı ve 7 ribaundla önemli bir katkı koyarken, Damir Markota 11 sayı, 6 ribaund, 2 blok, Partick Christopher ve Serhat Çetin de 9'ar sayı kaydettiler. Evsahibi Alman temsilcisinin en etkili ismi ise 21 sayı ile oynayan Anton Gavel oldu.

0 comments:

Yorum Gönder