15 Ekim 2012 Pazartesi

ACB'de Barca 3.maçta galibiyetle tanıştı

İspanya Erkekler Basketbol Ligi ACB'de 3. hafta maçları geride kalırken 4 takım yenilgisizliğini koruyarak zirveyi paylaştılar. Asefa Estudiantes, Blusens M. Obradario, Real Madrid ve Valencia namağlup olarak zirveyi paylaşırlarken, ligin iddialı takımlarından Regal Barcelona ilk iki hafta
aldığı sürpriz yenilgiler sonrası üçüncü haftada ilk galibiyetini elde etti. 
Haftayı averajla lider tamamlayan Real Madrid zayıf rakibi Mad-Croc Fuenlabrada karşısında rahat bir galibiyete ulaştı. Rakip potaya tam 100 sayı bırakan Real Madrid, sahadan 100-79 galip ayrılırken, 18 sayı, 11 ribaund ile oynayan Felipe Reyes ve 18 sayı, 8 ribaund ile mücadele eden Nikola Mirotic galibiyetin mimarları oldular. 
Real Madrid'in sıralamadki en yakın takipçisi ise bu haftaki 76-46'lık Cajasol galibiyetinin de katkı verdiği averaj avantajıyla Asefa Estudiantes oldu. Estudiantes'in 30 sayılık galibiyetinde başrolü oynayan isim ise 7/11 üç sayı isabetiyle 32 sayı,7 ribaundluk bir performans sergileyen Carl English'di. 
Haftanın yenilgisiz takımlarından Valencia Basket, Pau Ribas'ın 27 sayılık bir performans sergilediği maçta Zaragoza'yı 83-73 ile geçerken, Blusens Monbus da CB Canarias'ı zorlu bir mücadele sonucunda 71-68 yenerek haftayı dördüncü sırada tamamladı.
Haftanın merakla beklenen maçında ise ilk iki haftayı yenilgiyle kapatan şampiyonluğun güçlü adayı Regal Barcelona UCAM Murcia karşısında bu sefer işi sıkı tutarak farklı bir galibiyet elde etti: 87-68. Barcelona'da Marcelinho Huertas ve Ante Tomic 14'er sayı ile en skorer isimleri oldular.

Haftanın diğer maçlarında alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu ise şu şekilde:
Herbalife Gran Canaria - Caja Laboral: 64-80
Joventut - As. Manresa: 83-71
Lagun Aro - Bizikaia Basket Bilbao: 65-72
Unicaja - Rueda Valladolid: 79-55


0 comments:

Yorum Gönder