3 Eylül 2019 Salı

Tarihte bugün: 3 Eylül 2008 Oklahoma City Thunder NBA'de

2006 yılında Seattle Supersonics takımının sahiplerinin el değiştirmesi ve takımın Oklahoma City'li bir grubun eline geçmesi ardından Seattle Supersonics'in NBA parkelerinden uzaklaşması an meselesiydi. 2007 Ekim ayında bu satışın NBA yönetimince de onaylanması ardından takımın yeni sahibi Clay Bennett, Key Arena'nın kira kontratının bitmesi itibariyle takımın Oklahoma City'e taşınacağı açıklamasını yaptı (ki bu kontratı ekstra ödemelerle iki sene önce sonlandırmayı da başardı). Ve takvimler 3 Eylül 2008'ü gösterdiğinde Oklahoma City Thunder isminin ve yeni logonun açıklanmasıyla beraber NBA'in yeni takımı parkelerde yer almaya başladı. 

Oklahoma City Thunder 2008 - Kevin Durant - Russell Westbrook - Serge Ibaka

Oklahoma City Thunder ilk sezonunda Seattle Supersonics'ten kalma alışkanlığı sürdürüp Kevin Durant, Russell Westbrook ve Jeff Green'li kadrosuna rağmen, sezonu sadece 23 galibiyetle tamamlasa da, 2009-2010 sezonundan başlayarak 50 galibiyet sınırının üzerine çıkıp, o günden bugüne sadece 2014-2015 sezonu dışında Play-Off'ların gediklisi oldu. Bu arada bu geçiş sezonunun ilginç ayrıntılarından biri ise Russell Westbrook'un Seattle Supersonics tarafından draft edilip, bu takımla hiç maça çıkamadan ilk NBA maçına Oklahoma City Thunder formasıyla çıkması oldu. 

1 yorum:

  1. Merhaba. Basketbol blogları içerisinde tek takip ettiğim sitesiniz. Tarihte bugün konulu haberlerinizi artırırsanız daha güzel olacağını düşünüyorum. Eskiyi hatırlamak bizler için nostalji olacaktır. Güzel bir yazı olmuş.

    Oklahoma City Thunder yenilenen yüzü ve tazelenen ruhuyla sahalara dönmüştü. Russell Westbrook'un Seattle Supersonics tarafından draft edilip, bu takımla hiç maça çıkamadan ilk NBA maçına Oklahoma City Thunder formasıyla çıkmasına da değişmişsiniz. Gerçekten ilginç bir olaydı.

    YanıtlaSil