3 Eylül 2019 Salı

FIBA World Cup 2019'da 12 ülke 2.turu garantiledi

FIBA Basketball World Cup 2019 - Basketbol Dünya Kupası'nda ilk tur 2. grup maçları bugünkü karşılaşmalarla sona ererken, 12 ülke 2.tur gruplarına kalmayı garantiledi. Kupadaki ilk iki maçını kazanan 12 takımın tamamı ikinci turu garantilerken, son maçlar öncesi son 16 takım arasında yer alması kesinleşen bu ülkeler Polonya, Arjantin, Rusya, İspanya, Sırbistan, İtalya, ABD, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti , Fransa, Avustralya ve Litvanya oldular. 

FIBA World Cup 2019 - Brezilya

A Grubu'nda Venezuela ve Çin karşısında 2'de 2 yapan Polonya, son maçında Fildişi Sahili'ne yenilse bile grup lideri olmayı garantilerken, B Grubu'nda Arjantin ve Rusya, Nijerya ve Kore karşısındaki galibiyetleri sonrası Son 16'yı garantilediler ve son maçta liderlik mücadelesi yapacaklar. Bu grupta Nijerya'nın kazanabileceği 2 maçı kaybedip 2'de 0 yapması basketbolda yetenek dışında takım oyunu ve akıllı hücumun önemini bir kez daha ortaya koymuş oldu. Zira Nijerya -özellikle Rusya maçında - sahaya biraz daha akıllı bir basketbol yansıtabilse eşleşme avantajıyla da Afrika basketbolu için tarihi bir çeyrek final başarısı elde edebilirdi. 


C Grubu'nda 2'de 2 yapan İspanya Porto Riko ve Tunus'u mağlup ederek son maçta bir mucize olup İran'a yenilse bile grup lideri olmayı garantilerken, D Grubu'nda Sırbistan ve İtalya, Angola ve Filipinler gibi iki zayıf rakip karşısında minimum 30 sayılık galibiyetlerle ilk iki sırayı garantilediler. Yarın grubun son maçında Sırbistan ve İtalya grup liderliği için karşı karşıya gelecekler ve muhtemelen Sırbistan kazanarak grup lideri olacak. 

12 Dev Adam'ın da yer aldığı E Grubu'nda ABD hem Çekya hem de Milli Takımımızı mağlup ederek grup liderliğini garantilerken, grup ikincisi perşembe günü oynanacak Türkiye - Çekya maçının galibi olacak. Çapraz grubumuz F Grubu'nda ise 2'de 2 yapması beklenen Yunanistan, Brezilya'ya yenilerek ilk turun sürprizlerinden birini yaparken, Brezilya grup lideri olarak ikinci tura çıkmayı garantilemiş oldu. Perşembe günkü Yunanistan - Yeni Zelanda maçı grup ikincisini belirleyecek. 

G Grubu'nun favorilerinden Fransa'nın 2'de 2 yapması kimseyi şaşırtmazken, Dominik Cumhuriyeti'nin diğer favori Almanya'yı yenerek Almanlar'ı son 16'nın dışında bırakması ise basketbolseverlerin sürpriz olarak değerlendirdiği bir sonuç oldu. H Grubu'nda benzer şekilde Litvanya ve Avustralya 2'de 2 yaparak ilk iki sırayı garantilerlerken, turnuva öncesi favorilerden biri olarak kabul edilen; fakat birçok NBA yıldızının gelmemesi sonrası hayal kırıklığı yaratan Kanada ise son maçlar öncesinde Son 16'nın uzağında kaldı. İki grupta da ilk iki sırayı garantileyen takımlar perşembe günü liderlik maçlarına çıkacaklar.

0 comments:

Yorum Gönder