13 Eylül 2019 Cuma

Tüm zamanların en kötü ABD takımı

FIBA Basketball World Cup 2019 Dünya Kupası'nda dün Sırbistan'a 89-94 mağlup olarak cumartesi günü 7.lik- 8.lik maçı oynayacak olan ABD, yarınki maç sonrasında Dünya kupaları ve olimpiyatlar baz alındığında tüm zamanlarda elde ettiği en kötü dereceyi almış olacak. Yarınki Polonya maçını kazansa dahi en iyi ihtimalle Dünya yedincisi olabilecek olan ABD'nin bugüne kadarki en kötü derecesi 2002'de kendi ülkelerinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'ndaki dünya altıncılıklarıydı. 

Tüm zamanların en kötü ABD Takımı

Bugüne kadar düzenlenen tüm Dünya kupalarına katılan ve beş altın madalyası bulunan, son iki Dünya Kupası'nın da şampiyonu ABD bugüne kadar 2002'de Indianapolis'te elde ettiği altıncılıktan daha kötü bir derece etmemişti. Olimpiyat oyunlarına da boykot ettiği 1980 Moskova haricinde tam katılım gösteren ABD, 18 olimpiyatın 15'i altın olmak üzere, tamamında madalya kazanırken en kötü derecesi olimpiyat üçüncülüğü olmuştu. 

2 yorum:

  1. Saçma sapan hatalar yapmayıp da ABD’yi yenebilsek belki onlar çeyrek final bile yapamayacak biz yolumuza devam edecektik. Çok yazık oldu

    YanıtlaSil
  2. Dünya kupasını önemseyip milli takıma gelmemenin normal karşılandığı bir zihniyette çok da önemsemeyeceklerdir. Belki de üçüncü seviye bir takımla mücadele ettiler.

    YanıtlaSil