12 Eylül 2019 Perşembe

Finale niyet, klasmana kısmet!

FIBA Basketball World Cup 2019 Dünya Kupası öncesi birçok basketbolsever ve basketbol otoritesinin tahmini ABD ve Sırbistan'ın finalde karşılaşacağı yönündeydi. Hatta Sırbistan'ın kadrosundaki yıldızlarla birlikte son iki Dünya şampiyonu ABD'nin unvanını elinden alacağını söyleyenler, çekişmeli bir final maçı beklemekteydiler. Turnuva öncesi Sasha Djordjevic'in ABD'ye yönelik söylemleri de Sırp ekibinin kendilerine olan güvenini gösteren önemli unsurlardandı. 

FIBA World Cup 2019 - Team USA

Fakat evdeki hesap Çin çarşı pazarına uymadı. İlk açıklanan aday kadrodaki NBA yıldızlarının büyük bölümünün ABD Milli Takımı'na gelmeyi reddetmesi sonrası ideal takımın kurulamaması, Teodosic, Kalinic, Nedovic gibi isimlerin sakatlıkları nedeniyle de Sırbistan'ın 1 ve 4 numarada istediği rotasyonu oluşturamaması iki takımın performansını oldukça olumsuz etkiledi. 

Öncelikle ABD'nin 12 Dev Adam karşısında ölüp ölüp dirilmesi ve bizim hatalarımızla galibiyete gidebilmeleri ABD için ilk ciddi uyarı olurken, ikinci tur gruplarında Sırbistan'ın İspanya karşısında aldığı mağlubiyet iki devin finalde karşılaşmasının önüne geçti. Birçok basketbolsever ABD - Sırbistan finali izleyememenin üzüntüsü yaşayıp, hiç olmazsa erken final niteliğinde bir yarı final mücadelesi beklerken, bu kez de çeyrek final maçları işin boyutunu değiştirdi. 

Önce Arjantin'in Sırbistan'ı 97-87 ile geçmesi, ardından da Fransa'nın ABD karşısında aldığı 89-79'luk galibiyet iki ülkenin de yarı finalin uzağında kalmasına neden olurken, basketbolseverler ABD ile Sırbistan arasında merakla bekledikleri mücadeleyi, final ya da yarı finalde değil, 5 ve 8.lik arasındaki sıralamayı belirleyecek klasman mücadelesinde izleme fırsatı bulabilecekler. Bugün ABD - Sırbistan arasında oynanacak maçın galibi cumartesi günü Polonya - Çekya maçının galibiyle 5.lik mücadelesi verecekken, maçın mağlubu ise yedincilik maçına çıkacak. 

0 comments:

Yorum Gönder