29 Eylül 2019 Pazar

Kaf Kaf sezona farklı başladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi açılış gününün en zevkli maçı olması öngörülen TEKSÜT Bandırma - Pınar Karşıyaka maçı sahadaki basketbol kalitesi ve çekişme seviyesiyle basketbolseverleri şaşırtırken, maçı baştan sona rahat bir şekilde önde götüren Pınar Karşıyaka sahadan 89-57 galip ayrılarak sezona farklı bir deplasman galibiyetiyle başlamış oldu. Karşıyaka'da geçtiğimiz sezon Banvit forması giyen Jordan Morgan'ın 25 sayı - 6 ribaunt - 3 top çalmalık bir performansı galibiyette başrol oynadı. 

DJ Kennedy - Pınar Karşıyaka

Karşılaşmanın ilk 6 dakikasını 9-2 önde geçen ve çeyreği de 21-10 üstün tamamlayan Pınar Karşıyaka'da Jordan Morgan'ın Emanuel Terry'e karşı kurduğu üstünlük ve çeyreğin ikinci yarısında kenardan gelerek yaptığı yüzdeli hücumlarla skor üretimine katkıda bulunan Amath M'Baye'nin sayıları farkın açılmasında önemli rol oynarken, hücumda çok dağınık görünen ve düzen dışı hücumlara yönelen TEKSÜT Bandırma'nın sayı bulmakta zorlandığını izledik. 


İkinci çeyrekte de Jordan Morgan, DJ Kennedy, Nusret Yıldırım üçlüsünün sayılarıyla farkı açmaya devam eden ve devreyi 44-26 önde tamamlayan Pınar Karşıyaka'da Tony Taylor'un da yaptığı asistlerle (maçı 9 asist ile tamamladı) takımı oldukça iyi yönlendirdiğini gördük. Bu çeyrekte iki takımın da bench oyuncularına süre verdiği dakikalarda Rıdvan Öncel'in pota altına penetreleriyle bir hayat belirtisi gösteren TEKSÜT Bandırma, pota altında Semih Erden'in üst üste hatalarını da fırsat bilerek birkaç dakikalık bir direnç gösterse de, devre sonunda 18 sayılık farkın oluşmasını engelleyemedi. Maç içinde Semih'in sahada kaldığı süre içinde maç konsantrasyonunun düşük olması, Jordan Morgan'ın boy dezavantajını düşündüğümüzde daha kritik maçlar için Pınar Karşıyaka pota altına bir uyarı olsa da, taraftar etkileşimiyle performansı artabilen Semih'in Karşıyaka seyircisi önünde nasıl oynayacağını merak etmemize neden oldu.

Soyunma odası dönüşü de, temposunu düşürmeyen Pınar Karşıyaka, önce Brandon Triche'nin sayıları, ardından da pota altında Jordan Morgan'ın Berke Atar ve Emanuel Terry'e sağladığı üstünlükle farkı açmaya devam ederken, Metecan Birsen'in de skora katkıda bulunmaya başlaması 6 dakika sonunda Pınar Karşıyaka'nın farkı 30 sayı üzerine çıkarmasını sağladı (66-35) ve son 10 dakikaya 68-40 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. Bu çeyrekte Jordan Morgan'ın boyalı bölgedeki rahat oyunu farkın Bandırma ekibinde yol açtığı moral bozukluğuna bağlanabilirse de, TEKSÜT Bandırma'nın boyalı bölge savunmasında ciddi önlemler alması gerektiği gerçeğini su yüzüne çıkarmış oldu. 

Final periyodu rölanti bir havada geçse de, iki takımda da kendini kanıtlamak isteyen isimler için bir fırsat yaratmış oldu. Bu çeyrekte Berke Atar ve Semih Erden arasındaki ikili rekabet ilgiyle izlenirken, zaman zaman Semih'in savunması üzerinden sayılar bularak etkili olan genç Berke'nin bu tip ikili mücadelelerde sinirlerini kontrol etme özelliğini geliştirmesi gerektiğini gördük. Maçın ilk üç çeyreğinde hiç varlık gösteremeyen Tyler Kalinoski, Omar Prewitt gibi isimlerden gelen sayılar kısa süre için farkı 22 sayıya kadar indirse de, son üç dakikada Tony Taylor ve Yunus Emre Sonsırma'nın sayılarıyla gelen 10-0'lık Karşıyaka serisi maçın sonucunu 89-57 Pınar Karşıyaka lehine belirlemiş oldu. 

Pınar Karşıyaka'da pota altını domine edip 12/13 saha içi isabeti elde ederek 25 sayı - 6 ribaunt - 3 top çalma ile karşılaşmayı tamamlayan Jordan Morgan maçın oyuncusu olurken, Fransa Milli Takımı'yla Dünya üçüncüsü olduktan sonra takıma oldukça çabuk adapte olmuş gözüken Amath M'Baye de 17 sayı ile skor üretimine önemli katkıda bulundu. Brandon Triche 12 sayı - 6 ribaunt, Nusret Yıldırım 8 sayı - 2 ribaunt, DJ Kennedy 8 sayı - 2 ribaunt, Metecan Birsen 7 sayı - 7 ribaunt ve Tony Taylor da 6 sayı - 9 asistle Pınar Karşıyaka'nın diğer etkili isimleri oldular. TEKSÜT Bandırma'da ise Rıdvan Öncel 12 sayı - 3 asist ve Berke Atar 11 sayı - 6 ribaunt ile çift haneli sayılara ulaşan iki oyuncu oldular. 

3 yorum:

  1. sezona farklı galibiyetle başlamak moral oldu ama bandırma maçı ölçü olmamalı. Adamlar baya zayıftı. Yine de sezon başı taraftar da havaya girmiş oldu, iyi oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Bandırma çok etkisiz ve takım olma havasından uzaktı. Yabancıların adaptasyon süreci biraz sancılı geçeceğe benziyor

      Sil
  2. Jordan Morgan eski takımı karşısında çoştu. Banvitin pota altı çok zayıf kalmış. Berke ve Alperen ile sezonu tamamlamayı düşünüyorlarsa işleri zor.

    YanıtlaSil