1 Haziran 2019 Cumartesi

Fenerbahçe Beko Play-Off'ta çok farklı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Play-Off yarı final serisi ilk maçında sahasında Tofaş'ı konuk eden Fenerbahçe Beko, serinin ilk maçını 102-68 kazanıp 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmanın ilk yarısını yüksek şut yüzdesi ve hücum performansıyla 59-39 üstün kapatan Fenerbahçe, üçüncü çeyreğinde farkı 30 sayı üzerine çıkarıp final periyodunda da fazla süre alamayan isimlere şans tanıdığı karşılaşmayı farklı kazanarak seride 1-0 öne geçmiş oldu. Fenerbahçe Beko böylece bir süredir üzerindeki durgunluğu attığı Türk Telekom maçı sonrası bugün Tofaş'ı da farkı mağlup ederek, şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürdüğünü bir kez daha kanıtladı. 

Fenerbahçe- Tofaş

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe Beko'nun dominant hücum performansıyla geçti. İlk çeyrekte 3/4 Melih Mahmutoğlu olmak üzere 5/6 üç sayı isabeti yakalayan, 10/12 saha içi ve 7/7 serbest atış isabetiyle 32-22'lik bir üstünlük sağlayan Fenerbahçe Beko, ikinci çeyrekte de Nicolo Melli'nin yüzdeli oyunuyla skor üretmekte hiç zorlanmadı. 3/5 üç sayı ve 7/10 saha içi isabetiyle ilk yarıyı 20 sayı kaydederek kapatan Nicolo Melli Fenerbahçe Beko'nun ilk 20 dakika sonunda 59-39 önde olmasında büyük rol oynarken, devre boyunca tam 8 hücum ribaundu alıp 39 sayı kaydeden Tofaş, hiç de fena olmayan bir hücum performansı sergilemesine rağmen, Fenerbahçe'nin üst düzey hücum performansı sonrasında devreyi 20 sayı geride kapattı.


Soyunma odası dönüşü de yüzdeli hücumlara devam eden Fenerbahçe Beko, savunma ciddiyetini de bırakmayınca top çalmalar ve üzerinden gelen hızlı hücumlar sonrası farkı açmaya devam etti. Geçen her dakika Tofaş'ın motivasyonun ve direncinin düştüğünü izlediğimiz maçın 3.çeyreğinde fark 30 sayı barajının üzerine çıkarken, sarı lacivertliler Berkan'ın çabaları dışında direnç göstermeyen rakibi karşısında son 10 dakikaya da 83-50 önde girdi. Final periyodunda Barış Hersek, Egehan Arna, Ekrem Sancaklı ve  Efe Ergi Tırpancı gibi isimlere de forma şansı veren Fenerbahçe Beko rölantide geçen son 10 dakikada da üstünlüğünü sürdürüp sahadan 102-68 galip ayrılarak yarı final serisinde 1-0'lık üstünlüğü elde etti. 

Fenerbahçe Beko'da Nicolo Melli 4/6 üç sayı isabeti ve 27 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Ahmet Düverioğlu 15 sayı - 5 ribaunt, Melih Mahmutoğlu tamamı ilk çeyrekte olmak üzere 3/4 üç sayı ile 11 sayı ve Marko Guduric de 10 sayı - 5 asistle çift haneli sayılara ulaşan diğer isimler oldular. Tofaş'ta ise sahada direnç gösteren tek isim olarak dikkat çeken Berkan Durmaz 16 sayı - 7 ribauntluk performansıyla karşılaşmayı tamamladı. 

0 comments:

Yorum Gönder