27 Haziran 2019 Perşembe

Potanın Perileri Eurobasket'e kötü başladı

Eurobasket Women 2019'daki ilk maçında İtalya karşısında sahaya çıkan Kadın Milli Basketbol Takımımız güçlü rakibine 54-57 mağlup olarak Avrupa şampiyonasına iyi bir başlangıç yapamadı. Karşılaşmanın ilk yarısını da 25-26 geride tamamlayan Potanın Perileri pota altını yeterince kullanamayıp kritik dakikalarda İtalya'ya üst üste hücum ribauntları verince, final periyodunda Sottana'yla sayılar bulan İtalyan takımı sahadan 57-54'lük bir galibiyetle ayrıldı. Periler turnuvanın ikinci maçında yarın akşamüstü 17:00'de Slovenya ile karşılaşacak. 

Eurobasket Women 2019 - Olcay Çakır - Türkiye - İtalya

Karşılaşmaya topu iyi çevirip boş şutu fırsatları bularak başlayan Potanın Perileri ilk 3-4 dakikada 3 sayı çizgisi gerisinden düşük yüzdeyle oynayıp skor üretmekte zorlansa da, savunmada uyguladığımız baskı İtalya hücumlarını durdurup Zandalasini dışında sayı üretimini engelledi. Önce kenardan oyuna giren Pelin Bilgiç ardından da Cansu Köksal'ın üçlükleri hem hücum ritmini bulmamızı sağlar, hem de İtalya savunmasının pota altına gömülmesini engellerken, Kiah Stokes ve Olcay Çakır'ın sayıları sonrası ilk 10 dakikayı 17-10 önde tamamladık. 


İkinci çeyreğe hücumda durgun başlayan ve adam eksiltip potaya gitmekte zorlanan Potanın Perileri, top guardlarımızın elinde çok fazla kalıp hücumlar 24 saniyenin sonlarına kalınca 6 dakika boyunca sayı bulamayıp İtalya'ya 6-0'lık bir seri verdiler. Olcay'a üç sayılık atış halinde yapılan faul sonrası gelen serbest atışlar millilerimizin nefes almasını sağlarken, Pelin'in bir kez daha kenardan gelip isabet sağladığı üçlük ve ardından da çaldığı top sonrası kaydettiği turnike skorda önde kalmamızı sağladı. Devre sonunda İtalya'ya üst üste verdiğimiz hücum ribauntları İtalyanların bir kez daha skoru dengeye getirmesini sağlarken, son hücumda kaptığı top sonrası hızlı hücumu turnikeyle bitiren Sottana İtalya'nın ilk 20 dakikayı 26-25 önde tamamlamasını sağladı. 

Soyunma odası dönüşü Işıl Alben'in üçlüğüyle başlayan Potanın Perileri savunmada sertliği artırıp İtalyan guardlarının oyunu yönlendirmelerini engelleyince 4 dakika boyunca potamızda sayı görmedik. Cansu Köksal'la bulduğumuz isabetli şutlar skorda üstünlüğü elde etmemizi sağlarken, yaptığımız savunmayla İtalyan ekibini isabetsiz dış şutlara zorlamamız ve Bahar'ın ribauntlardaki etkinliği çeyrek boyunca bu üstünlüğü korumamızı beraberinde getirdi. Son 1.5 dakikaya 37-31 önde giren Potanın Perileri son dakika içinde Tilbe Şenyürek'in ribauntlardaki pozisyon hataları sonrası verdiğimiz hücum ribauntları kaynaklı İtalya sayıları sonrası, son 10 dakikaya girerken fark 1 sayıya kadar düştü: 37-36

Final periyoduna Olcay'dan gelen üç sayı isabetiyle başlayan Potanın Perileri, karşılıklı sayılar sonrası karşılaşmanın son 6 dakikasına 45-44 önde girdi. Bahar ve Olcay'ın sayılarına Sottana'nın 7 sayısıyla karşılık veren İtalya bitime 3 dakika kala 51-49 öne geçerken, millilerimizin hücumda topu boyalı bölgeye indirmekte zorlandıklarını ve düzen dışı yüzdesiz şutlarla skor üretiminde başarısız olduklarını izledik.  Karşılaşmanın son dakikasına da 52-55 geride giren Potanın Perileri hücumda çok telaşlı denemelerle geri dönüş için yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve sahadan 54-57 mağlup ayrılarak Eurobasket Women 2019'a mağlubiyetle başladı. 

Milli Takımımızda Olcay Çakır 2/3 üç sayı isabeti 13 sayı - 4 ribaunt - 2 top çalmayla en skorer isim olurken, Cansu Köksal 11 sayı - 4 asist, Kiah Stokes 10 sayı - 8 ribaunt - 2 blok ve Pelin Bilgiç de 10 sayı - 2 asistle karşılaşmayı tamamladılar. İtalya'da ise Son çeyrek üst üste kaydettiği sayılarla 16 sayıya ulaşan Giorgia Sottana ve karşılaşmayı 13 sayı - 5 asistle tamamlayan Cecilia Zandalasini galibiyetin mimarları oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder