30 Haziran 2019 Pazar

İşitme Engelliler Kadın Milli Takımımız Dünya Şampiyonası'nda 3'te 3 yaptı

World Deaf  Basketball Championship 2019 - İşitme Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonası'nın üçüncü gününde Yunanistan karşısına çıkan Kadın Basketbol Milli Takımımız sahadan 52-46 galip ayrıldı ve turnuvaya 3'te 3 ile başladı. Şampiyonanın ilk gününde Belarus'u 77-59, dün ABD'yi 65-61 mağlup eden millilerimiz bugün de Yunanistan karşısında maça kötü başlayıp ilk yarıda çift haneli farkla geri düşmelerine rağmen Ecrin Köse ve Çağlanur Uzundurukan'ın etkili oyunları ve Esin Bilgili'nin pota altı savunmasıyla oyuna tekrar ortak olup sahadan galip ayrılmayı bildiler. 

İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası Türkiye - Yunanistan

Bir ara 12-24 geriye düştükleri maçın ilk yarısının sonlarında Ecrin'den gelen dış şutlarla farkı kapatıp devreyi 20-26 geride tamamlayan milli takımımız, üçüncü çeyrekte Çağlanur ve Esin'in de ona destek olmasıyla oyunu dengeye getirip final periyoduna 33-33 eşitlikle girdi. Final periyodu 0-4'lük Yunanistan serisiyle başlasa da, savunmada rakibi durdurup yakaladığı 14-3'lük seriyle son 3 dakikaya 47-40 önde giren millilerimiz sahadan 52-46 galip ayrılarak grubundaki üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldılar. Çeyrek finale kalmayı garantileyen millilerimiz gruptaki son maçını yarın Litvanya ile oynayacak ve kazandığı takdirde grup lideri olacak. 

1 yorum:

  1. Tebrikler kızlara! Sessiz sedasız şampiyonluğa ilerliyorlar. Keşke hakettikleri ilginin 10'da birini görebilseler. Teşekkür ederiz bu başarıya sayfanızda yer verdiğiniz için.

    YanıtlaSil