29 Mayıs 2019 Çarşamba

BSL'de son yarı finalist Fenerbahçe Beko

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde çeyrek final serilerinin kapanış maçında sahasında Türk Telekom'u konuk eden Fenerbahçe Beko sahadan 92-59 galip ayrılarak seriyi 2-1 kazandı ve yarı finale adını yazdırdı. Gergin ve çekişmeli geçen ilk iki maça oranla baştan sona Fenerbahçe'nin kontrolünde geçen maçın ilk yarısı da 46-31 Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle geçerken, maç sonuna kadar skor üstünlüğünü farkı arttırarak devam ettiren sarı lacivertliler 92-59'luk galibiyetle yarı finalde Tofaş'ın rakibi oldu. 

Fenerbahçe Beko - Türk Telekom

Karşılaşmaya hırslı ve istekli başlayan Fenerbahçe Beko henüz ilk çeyrekte oyunun kontrolünü eline aldı. İlk yarı boyunca Guduric'in direksiyona geçip inisiyatif aldığı sarı lacivertliler yüksek dış şut yüzdesiyle oynarken, Nikola Kalinic'in 3/3 üç sayı isabetiyle kaydettiği sayılar, Sinan Güler'in kenardan gelerek yaptığı katkı ve takım olarak Türk Telekom'u 8 top kaybına zorlamaları ilk 20 dakika sonunda Fenerbahçe adına 46-31'lik üstünlüğü beraberinde getirdi. 


Fenerbahçe Beko soyunma odası dönüşü de oyunu kontrolünde tutmaya devam ederken, birkaç gün önceki maçta yüksek yüzdeyle dış şut atan Türk Telekom'un hücumları düşük yüzdeyle tamamlaması ve fazla top kaybı yapması farkı kapatmalarının önüne geçti. Üç çeyrek boyunca sadece TJ Campbell ile tek üçlük bulabilen Türk Telekom skor üretmekte de oldukça zorluk çekince son 10 dakikaya 63-44 Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle girildi.

Final periyodunun başında Ahmet Düverioğlu'nun smacıyla farkı 20 sayı üzerine çıkaran Fenerbahçe Beko, Kalinic'in üçlükleri ve artan Türk Telekom top kayıpları sonrası 6.5 dakikada 21-2'lik bir seri yakaladı. Bitime birkaç dakika kala Nikola Kalinic'in kenara gelirken, Türk Telekom benchine yönelik olarak, Kenny Gabriel'in seriye damgasını vuran hareketini yapması ve bunu bir miktar da uzatması rolantiye giren maçın kısa süreli olarak gerilmesine neden olurken, sahadan 92-59'luk galibiyetle ayrılan Fenerbahçe Beko farklı galibiyetle seriyi 2-1 kazanıp yarı finalde Tofaş'ın rakibi oldu. 

Fenerbahçe Beko'da 5/6 üç sayı isabetiyle 22 sayı - 4 ribaunt - 3 asistle oynayan Nikola Kalinic en etkili isim olarak dikkat çekerken, Marko Guduric 16 sayı - 6 asist, Sinan Güler 3/3 üç sayı - 15 sayı - 4 ribaunt ve Kostas Sloukas da 3/4 üç sayı - 13 sayı - 3 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Türk Telekom'da ise Vladimir Stimac 14 sayı - 10 ribaunt ile double-double yaparken, TJ Campbell da 12 sayı ile karşılaşmayı tamamladı. Takım olarak ise maçın en dikkat çekici istatistiği Fenerbahçe Beko'nun 16/31'lik üç sayı isabetine karşı, Türk Telekom serinin geneli aksine üç sayı isabetinde 4/23 gibi düşük bir yüzdede kalması oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder