28 Haziran 2019 Cuma

Potanın Perileri Slovenya'ya da yenildi

Eurobasket Women 2019'da ikinci maçında Slovenya karşısına çıkan Kadın Basketbol Milli Takımımız sahadan 55-62 mağlup ayrılarak ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı. Karşılaşmanın ilk yarısını da 29-30 geride tamamlayan Potanın Perileri, üçüncü çeyrekte skorda 7 sayılık üstünlüğü yakalasalar da, final periyodundaki top kayıpları ve günün etkili ismi Kiah Stokes'u pota altında unutmaları sonrası sahadan 55-62 mağlup ayrıldılar. Grup liderliği hedefiyle başladığı grupta ilk iki maçını kaybeden millilerin pazar günkü Macaristan maçı öncesinde tur atlama şansını sürdürebilmesi için bu akşam İtalya'nın Macaristan'ı yenmesi gerekiyor. 

Eurobasket Women 2019 - Türkiye - Slovenya

Dünkü İtalya maçında olduğu gibi savunmada oldukça istekli ve dirençli gözüken Potanın Perileri, hücumda ise yine istediği hızlı hücumları sahaya yansıtmakta çok zorlandılar. Set hücumlarında topun çok fazla oyun kurucunun elinde kalması ve diğer oyuncuların da fazlasıyla hareketsiz kalmaları rakip savunmanın işini kolaylaştırırken, 24 saniye sonu zorlama şutlar skor üretimimiz üzerinde oldukça olumsuz etki yaptı. İstatistiklere baktığımızda milli takımımızın oldukça düşük (3/24) üç sayı yüzdesi ve Cansu Köksal dışında bir dış şut isabeti gelmemesinin düşük skorlu maçlar çıkaran Potanın Perileri için oldukça önemli bir dezavantaj olmaya devam ettiğini görüyoruz. 


Hücumdaki verimsizliğimiz ve düşük skorumuzun bir diğer önemli sebebi ise top kayıpları. Setlerdeki durağanlık ve top paylaşımının etkisizliği top kayıplarını da beraberinde getirmekte. Takım karakterimize baktığımızda en büyük kozlarımızdan olan top çalma ve ribauntlar sonrasındaki hızlı hücumları bu turnuvada ender görmemizin önemli nedenlerinden biri de bu top kayıpları. Potanın Perileri dün İtalya karşısında yaptığı 15 top kaybı sonrası bugün de Slovenya karşısında tam 20 top kaybı yaparak bu anlamda da yenilgiyi hazırlamış ve rakiplerine altın tepside sunmuş oldular. 

İtalya maçında Kiah Stokes'un oyun kurucularla olan uyumsuzluğu gözümüze çarpmış ve bunu Stokes'un takıma geç katılmasına bağlamıştık. Bugün ise ilk üç çeyrekte Kiah Stokes'un performansı ve pota altındaki etkinliği takıma uyumu konusunda bizi oldukça sevindirdi. Stokes karşılaşmayı 37 dakika sahada kalarak 17 sayı - 19 ribaunt - 3 blokla tamamladı; fakat final periyodunda guardlarımızın boyalı bölgede Stokes'u unutup yine zorlama şutlara yönelmesi hücum verimliliğimizi düşürdüğü gibi Stokes'un da oyundan soğumasına neden oldu. Bu noktada kenar yönetiminden gerekli uyarılar da gelmeyince onun pota altındaki etkinliğinden en kritik anlarda yararlanamamış olduk. 

Son olarak da bench katkısı... Bugün Pelin ve Bahar dışında zaten oldukça kısıtlı süreler alan bench oyuncularımızdan hiç sayı katkısı alamadığımızı, enerji olarak da oldukça sınırlı katkılar aldığımızı izledik. Bu durumu teknik anlamda değerlendirmek kolay değil; fakat şu oldukça açık ki, Pelin, Bahar, Ayşe, Tilbe gibi isimleri rotasyonumuzda değerlendirmek ve onların kapasitelerini kullanmamız gerekiyor. Aksi takdirde pazar günü Macaristan karşısında işimiz kolay olmayacak. 

6 yorum:

  1. Macaristan İtalya'yı sürpriz bir şekilde yenince daha iki maç sonrasında elenmiş olduk. Macaristan maçı formaliteden öteye geçmeyecek bu durumda.

    YanıtlaSil
  2. Üçlük atamayan milli takım mı olur ya! Takımda tek üçlük atabilen isim Cansu. Nevriye sonrası zaten düşüşteydik; şimdi Birsel, Esmeral, Şaziye, Tuğba'lı yılları arar olduk.

    YanıtlaSil
  3. Maalesef Macaristan maçı formalite olacak.Açıkçası ben çok ümitliydim.Potanın perilerine hiç yakışmadı.Umarım bundan sonra daha iyi sonuçlar alırlar.

    YanıtlaSil
  4. Henüz iki maç sonrasında elenmek iyi olmadı . Malesef takım olamadık ve hücumda çok etkisiz kaldık.

    YanıtlaSil
  5. Elenmekte öte çok daha büyük bir tehlike var. Eğer klasman ilk maçında çapraz gruptan gelecek takımı yenemezsek küme düşeceğiz. Sonrasında B katergorisinden tekrar yükselmek hiç kolay bir iş değil.

    YanıtlaSil
  6. Eğer uzunlarımızı takıma katkı verecek düzeye getiremezsek, önümüzdeki 10 sene Avrupa şampiyonasına katılabilmek bile başarı olur bizim için. İnci Esra gibi uzunlar var ama onları geliştirmeyi başaramıyoruz ve hala uzun devşiriyoruz. Oyunculara laf edileceğine biraz da ıyuncu gelişimine bakılıp altyapılarımız ne kadar sağlıklı onu düşünmek gerekiyor

    YanıtlaSil