17 Haziran 2019 Pazartesi

Anadolu Efes'ten savunma galibiyeti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Final serisi beşinci maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Fenerbahçe Beko'yu konuk eden Anadolu Efes, sahadan 86-76 galip ayrılarak seride 3-2 öne geçti ve şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. İlk yarısı başa baş geçen ve 39-37 Anadolu Efes üstünlüğüyle sonuçlanan maçın üçüncü çeyreğinde savunma sertliğini artıran ve 16-0'lık bir seriyle farkı 20 sayı seviyesine çeken Anadolu Efes çarşamba günü Ülker Arena'daki 6. maç öncesi seriyi 3-2'ye getirerek saha avantajını korumasını bildi. 

Krunoslav Simon - Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko

Karşılaşmaın ilk çeyreği Anadolu Efes adına Moerman - Simon ikilisinin skorer ve yüzdeli oyunuyla geçti. Maça Adrien Moerman'ın ekstra performansıyla başlayan Anadolu Efes, Fransız oyuncunun 2/2 üç sayı, 3/3 iki sayı isabetiyle kaydettiği 13 sayı sonrası televizyon molasına 15-9 önde girdi. Moerman'ın bu performansına mola sonrası bu kez de Krunoslav Simon'un 4/6 saha içi isabetiyle kaydettiği 10 sayı eklenince ilk 10 dakika 27-20 Anadolu Efes üstünlüğüyle geçildi. 


İkinci çeyreğe Sloukas'ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Beko, Dixon ve Sloukas'tan gelen üçlük isabetleri sonrası skora ortak olmayı başardı. Bu çeyrekte Fenerbahçe Beko'da Ahmet Düverioğlu, Anadolu Efes'te ise Micic ve Simon'un üçüncü faullerini alması dar rotasyonlarla sahada kalan takımlar için oldukça kritik gelişmeler olurken, Ergin Ataman'ın iki üç faullü oyuncusunu ikinci çeyreğin son 2 dakikasında sahada tutması büyük bir kumar olarak dikkat çekti. Devrenin sonlarına doğru sertlik seviyesini artıran Fenerbahçe Beko Anadolu Efes'in potayı görmesini giderek zorlaştırırken, son 3 dakikadaki 5-0'lık Fenerbahçe serisine engel olamayan Anadolu Efes, bitime 1 saniye kala Nikola Kalinic'in Adrien Moerman'a üç sayılık atış halinde yaptığı faul sonrası Fransız oyuncunun 3/3 serbest atışıyla ilk 20 dakikayı 39-37 önde tamamladı. 

Soyunma odasından maça 6-0'lık bir seriyle dönen Anadolu Efes, kısaların Dunston ile yaptığı ikili oyunlar ve sonrasında tecrübeli pivottan gelen üst üste pota altı basketleri sonrası (üst üste 9 sayı) çeyreğin ortalarında farkı çift hanelere çıkardı: 52-42. Dunston'ın hücumda sadece skor anlamında değil, yerinde perdelemelerle arkadaşlarına alan açarak da etkili olması Anadolu Efes'te skor tehditlerinin artmasını beraberinde getirirken, savunmasını da her geçen dakika sertleştiren ve geri adım atmayan Anadolu Efes 16-0'lık bir seriyle son dakikasına girerken farkı 20 sayıya çıkardığı çeyreği 66-47 önde tamamladı.

Final periyoduna Larkin'in üçlüğüyle başlayan Anadolu Efes bir an için savunma konsantrasyonunu kaybedince, lacivert beyazlılar bu çeyrekte 5 kısaya dönen Fenerbahçe Beko'nun Sloukas ve Melih ile bitime 6 dakika kala farkı 13 sayıya indirmesine engel olamadı: 73-60. Kısa beşle topu daha iyi çevirip boş dış şutlar bulan Fenerbahçe Beko, savunmada ise iki uzunla oynayan Anadolu Efes karşısında fiziksel olarak zayıf kalınca farkı daha fazla kapatma şansı elde edemedi ve lacivert beyazlı ekip sahadan 86-76 galip ayrılarak seride 3-2'lik üstünlüğü elde etti. 

Anadolu Efes'te Adrien Moerman 26 sayı - 8 ribaunt - 4 asistle en etkili isim olurken, Bryant Dunston 19 sayı - 7 ribaunt, Krunoslav Simon 15 sayı - 5 ribaunt, Shane Larkin 12 sayı - 4 asist ve Vasilije Micic de 9 sayı - 9 asistle galibiyette önemli rol oynadılar. Fenerbahçe Beko'da ise Kostas Sloukas'ın 4/5 üç sayı isabetiyle 22 sayı - 4 asist ve Bobby Dixon'ın 15 sayı - 4 ribaunt - 3 asistlik performansları galibiyet için yeterli olmadı. 

2 yorum:

  1. İsmail Tütüneker17 Haziran 2019 22:22

    Kritik galibiyet Efes için. Fenerbahçe 6.maçta stresli olacak. Deplasmanda şampiyonluk gelebilir. Muhtemelen de olay çıkar öyle olursa.

    YanıtlaSil
  2. Olaysız centilmence bir maç geçmesini dilerim. Çekişmeli bir 40 dakika izleyeceğimizi tahmin ediyorum

    YanıtlaSil