30 Haziran 2019 Pazar

Gençler Dünya Kupası'nda Mali sürprizi

FIBA Basketball U19 World Cup'ta ikinci gün maçları devam ederken turnuvanın ilk iki gününe damgasını Mali'nin turnuvaya 2'de 2 yaparak başlaması vurdu. Şampiyonaya Afrika şampiyonu apoletiyle gelen Mali, kendisinden beklentilerin çok yüksek olmamasına rağmen ilk gün Avrupa ikincisi Letonya'yı, bügün de son Dünya şampiyonu Kanada'yı mağlup ederek grupların en büyük sürprizine imza attı. Son yıllarda basketbol piyasasına sunduğu uzun ve atletik oyuncularla dikkat çeken Afrika basketbolu, bu seneki şampiyonada da Mali'nin bu iyi başlangıcıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekmiş oldu. 

FIBA U19 World Cup - Mali

İlk maçta Letonya'yı 93-79, ikinci maçta ise büyük çekişme altında geçen mücadelede son şampiyon Kanada'yı 71-70 mağlup eden Mali'de oyun kurucu Siriman Kanoute 20.5 sayı - 4.5 asist - 3 top çalma ortalamasıyla dikkat çekerken, 2.00'lık forvet Fousseyni Drame de 12.5 sayı - 14 ribaunt ile double-double ortalaması yakalamış durumda. Drame aynı zamanda Kanada karşısında aldığı 10 hücum ribaunduyla da dikkat çekerken, bu iki isim yanında Abdoul Karim Coulibaly'nin 14 sayı - 8.5 ribaunt - 4 asist performansı da Mali'nin başarısında önemli rol oynadı. Mali'de ilk iki maçta yer almayan 2002 doğumlu yetenek Oumar Ballo'nun ise sonraki maçlarda takımdaki yerini alması bekleniyor. Mali salı günü grup liderliği için Avustralya karşısına çıkacak. 

1 yorum:

  1. Henüz liderliği garantileyemediler. Avustralya'yı yenip lider olabilirlerse doğrudan ilk 8 yapacaklar. Yenilgi halinde ise skora göre 2 ya da 3. olacaklar. Çapraz gruptan ABD ya da Litvanya gelmediği takdirde yine çeyrek final şansları yüksek. Bu turnuvada tutacağımız takım belli oldu :)

    YanıtlaSil