14 Haziran 2019 Cuma

Toronto Raptors NBA şampiyonu

Toronto Raptors bu sabaha karşı oynadığı NBA Play-Off Final serisi altıncı maçında, Oracle Arena'da konuk olduğu Golden State Warriors'u 114-110 mağlup ederek seriyi 4-2'ye getirdi ve NBA şampiyonluğunu elde etti. Bir önceki maçta Kevin Durant'ın sakatlığı sonrası, bu maçın üçüncü çeyreğinde de Klay Thompson'un sakatlanıp maçı terketmesiyle sarsılan Golden State Warriors, üçüncü çeyrekte yakaladığı skor üstünlüğünü final periyodunda koruyamazken; büyük bir çekişmeye sahne olan final periyodu sonrası sahadan 114-110 galip ayrılan Toronto Raptors NBA şampiyonluğunu tarihte ilk kez Kanada'ya getirmiş oldu.

Toronto Raptors NBA şampiyonu

Büyük bir çekişmeye sahne olan maçın ilk yarısında Toronto Raptors cephesinde Kyle Lowry 20 sayı - 6 ribaunt - 6 asistlik performansıyla takımının skor yükünü üstlenirken, Pascal Siakam'ın da serinin genelinde olduğunun aksine yüksek şut yüzdesiyle mücadele etmesi Kawhi Leonard üzerindeki savunma baskısının yüksek olduğu bir günde Raptors'ın skor bulmakta zorluk çekmemesini sağladı. Golden State Warriors cephesinde ise Draymond Green'in 9 ribaunt - 8 asistle Iguodala, Looney, Cousins gibi isimlere rahat sayı olanağı sağlaması Thompson & Curry üzerindeki baskıyı rahatlatırken, devre 60-57 Toronto Raptors üstünlüğüyle tamamlandı. 


İkinci yarıya Thompson & Curry ikilisinin sayılarıyla başlayan Golden State Warriors Iguodala'nın da skora önemli katkılar yapmasıyla çeyreğin ortasına gelindiğinde skor üstünlüğünü eline geçirdi. Toronto Raptors'ta günün en etkili ismi Kyle Lowry ve sezonun en etkili ismi Kawhi Leonard'ın dördüncü faullerini almaları maçın momentumunu Warriors lehine çevirirken, günü 30 sayıyla sürdüren Klay Thompson'un Danny Green'in kendisine yaptığı faul sonrasında sakatlanarak soyunma odasına gitmesi final periyodu öncesi iki takım adına da işlerin kritik bir hale gelmesini sağladı. 

Final periyoduna 88-86 önde giren Golden State Warriors'ta soyunma odasından Klay Thompson'un oyuna dönemeyeceği haberinin gelmesi tüm skor yükünü Curry üzerine yıkarken, Raptors cephesinde Marc Gasol'un de dört faule ulaşması Kanada ekibi adına faul durumunun giderek kritik hale gelmesine neden oldu. Maçın son 6 dakikasına 99-96 Warriors üstünlüğüyle girilirken, artan Warriors top kayıpları ve dengesiz hücumlar sonrası bitime 3:44 kala Fred VanVleet'in üç sayılık isabetiyle 104-101'lik üstünlüğü yakalayan Raptors son 2 dakikaya girerken farkı 6 sayıya kadar çıkardı: 108-102. Green ve Cosuins'ın basketleri sonrası son 30 saniyeye girerken farkı 1 sayıya kadar indiren Warriors (109-108) Danny Green'in son hücumdaki büyük hatası sonrası bitime 9 saniye kala hücum hakkını elde etse de, Curry'nin girmeyen şutu sonrası maçı 114-110 kazanan Toronto Raptors tarihindeki ilk NBA şampiyonluğunu elde etti. 

7 yorum:

  1. Belki Leonard bütük işler yaptı ama Siakam ve Lowry’nin ona destekleri de küçümsenmemeli. Çok iyi bir uyum yakaladılar ve hakederek kazandılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fred VanVleet'i de unutmamak lazım. Kritik anlarda çok kritik şutlar soktu. Benchten çok değerli katkılar yaptı Raptors'a.

      Sil
  2. siz de Toronto şampiyonluğunu ve bütünlüklerini Karşıyaka'nın 2015 şampiyonluğuna benzetmiyor musunuz? hem takımın hem de taraftarın hem de şehrin havası birbirini çok andırıyor

    YanıtlaSil
  3. Kawhi Leonard'ın liderliğinde Kanada'ya ilk şampiyonluk geldi. NBA tarihini değiştirdiler adeta. Toronto'nun ünlü Dundas meydanında yapılan şampiyonluk kutlamalarını instagramdan canlı takip ettim. Gerçekten Torontolular da şampiyonluğu istediler ve almayı bildiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten Toronto'daki hava muhteşemdi. Takım istedi, taraftar istedi, Kawhi Leonard istedi ve şampiyonluk geldi. Warriors'un sakatlıkları bu şampiyonluğu gölgelememeli. Hakettiler ve kazandılar.

      Sil
  4. Warriorsun sakatlığının Etkisi büyük olsads çok önemli bir başarı elde ettiler tebrikler

    YanıtlaSil