31 Ekim 2018 Çarşamba

Özlediğimiz Banvit gençleriyle geri döndü

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezona istediği başlangıcı yapamayan ve dört maçta galibiyetle tanışamayan Banvit, FIBA Basketball Champions League'te moral bulmaya devam ediyor. Ligdeki başarısızlığın aksine Şampiyonlar Ligi'nde daha başarılı bir performans sergileyen Banvit bu akşam da sahasında Nizhny Novgorod karşısında özellikle alt yapısından yetişen genç oyuncularının etkili oyunu ve mücadelesiyle sahadan 78-60'lık bir galibiyetle ayrıldı ve A Grubu'nda dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde etti. Banvit'te galibiyetin yanında, özellikle ikinci yarıda izlediğimiz mücadele ve tüm oyuncuların galibiyete önemli katkılarda bulunması biz basketbolseverleri mutlu etti. 

Banvit - Nizhny Novgorod - Sehmus Hazer - Ercan Osmani - Berke Atar

Karşılaşmanın ilk yarısında Perez ve Morgan gibi iki önemli oyuncusundan skor katkısı alamamasına rağmen Ercan, Şehmus, Berke, İsmail gibi isimlerin skora katkılarıyla skoru dengede tutan Banvit, skorda üstünlüğü elde edemese de kötü geçirdiği ilk 20 dakikayı 29-31 ile sadece 2 sayı geride tamamladı. Soyunma odası dönüşünde Şehmus ve Rıdvan'ın gayretleriyle savunma çıtasını yükselten Banvit, hücumda da özellikle Şehmus'un skorer oyunuyla skor üstünlüğünü eline geçirdi. Perez'in de yavaş yavaş oyuna dahil olmasıyla birlikte yavaş yavaş farkı açmaya başlayan Banvit son 10 dakikaya 52-45 önde girdi. Final periyoduna Şehmus, Rıdvan, Berke ve Oliver'ın aynı anda sahada olduğu ve savunmanın üst seviyeye çıktığı bir beşle başlayan temsilcimiz, 13-0'lık bir seriyle skoru 65-45 yaparak Nizhny'nin guardını düşürürken, kalan sürede farkı koruyup sahadan 78-60 galibiyetle ayrılarak A Grubu'ndaki dördüncü maçında üçüncü galibiyetini elde etti. 


Banvit'te Şehmus Hazer özellikle üçüncü çeyrekteki mücadelesiyle farkın açıldığı dönemde önemli katkılar yaparken, bitmeyen enerjisiyle hem hücum hem savunmada etkili olup 17 sayı - 3 ribaunt - 2 top çalmayla takımın en skorer ismi oldu. Bir diğer genç yıldızımız Rıdvan Öncel 10 sayı - 3 asist - 2 top çalma yanında kritik anlarda inisiyatif almakta çekinmezken, Berke Ragıp Atar da pota altında rakip uzunlara karşı önemli bir üstünlük kurup 8 sayı - 6 ribaunt - 1 blokluk bir performans sergiledi. İlk yarıdaki durgunluğuna rağmen ikinci yarıda hücumda skorer kimliğine yeniden bürünen Alex Perez 15 sayı - 4 ribaunt - 5 asist, bugün düşük yüzdeli hücum performansına rağmen savunmada çıtayı yükselten isimlerden olan Devin Oliver 4 sayı - 15 ribaunt ve Jordan Morgan da 8 sayı - 6 ribaunt - 2 blok ile oynarken, ilk beş başlayıp 7 sayı - 6 asist - 5 ribaunt ile karşılaşmayı tamamlayan İsmail Cem Ulusoy ve faul problemi nedeniyle kısıtlanan süresine rağmen 9 sayı - 3 ribaunt - 3 asist - 1 blokla mücadele eden Ercan Osmani de görevini başarıyla yerine getiren diğer isimler oldular. 

4 yorum:

  1. banvit sezona biraz tutuk başlamıştı. bu maçla birlikte eski ruhuna dönmeye başlamış diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar makale içerisinde skor xx-xx olarak gözüküyor. Dediğiniz gibi banvit ligde gerçekten kötü durumda. Ancak yurtdışında başarılı oyunculuklar çıkarıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir ara milan ligde kötü şampiyonlar liginde baya iyiydi vanvitin şu anki durumu aynen öyle bence.

      Sil
  3. Banvit bu sezon kötü görünüyor ama ben bununda üstesinden geleceklerine inanıyorum.

    YanıtlaSil