10 Ekim 2018 Çarşamba

Banvit'ten mucizevi geri dönüş

FIBA Champions League'te yeni  sezonun ilk haftasında sahasında Alman temsilcisi MHP Riesen Ludwigsburg'u konuk eden Banvit, ilk dakikalarında 24 sayıyla geriye düştüğü maçı ikinci çeyrekteki müthiş geri dönüşüyle 89-76 kazanarak sezona iyi bir başlangıç yaptı. Haftasonunda sahasında aldığı farklı Büyükçekmece yenilgisiyle taraftarını üzen Banvit, bu akşamki maça da benzer bir oyunla başlasa da, çabuk toparlanıp mucizevi diyebileceğimiz bir galibiyete imza attı.
 
Banvit - Tolga Geçim - Metehan Akyel - İsmail Cem Ulusoy
 
Karşılaşmanın ilk çeyreğinde hem içerden hem dışardan yüksek isabetle oynayan Alman temsilcisi Klein, Best ve Martin'in üçlükleriyle çeyreği 30-8 önde tamamlarken, ikinci çeyreğin başında fark 24 sayıya kadar yükseldi (34-10). Bu dakikadan itibaren Rıdvan ve Morgan'ın sayılarıyla hareketlenmeye başlayan Banvit, savunmasını sertleştirip rakibin dış şut yüzdesini bozarak farkı kapatmaya başladı. Morgan'ın sayıları çeyreğin 5. dakikası geride kaldığında farkın tek hanelere inmesini sağlarken, son dakika içinde yine Morgan ile skor üstünlüğünü yakalayan Banvit, Wilder'ın son saniye basketi sonrası soyunma odasına 38-39 geride gitti.

İkinci çeyrekte 24 sayıdan geri gelip skora dengeyi getirmenin verdiği moralle soyunma odası dönüşü oyunun hakimiyetini eline geçirmeye başlayan Banvit bu çeyrekte de Perez ve Morgan ile sayılar buldu. Özellikle çeyreğin ikinci yarısında genç oyuncularından Rıdvan, İsmail Cem Ulusoy ve Erxhan'ın oyuna getirdiği enerji ve bu isimlerin sayılarıyla üstünlüğünü skora da yansıtan temsilcimiz son 10 dakikaya girerken 68-61'lik üstünlüğü yakaladı. Final periyodunda oyunu istediği şekilde yönlendiren ve dengeli bir basketbolla Alman temsilcisinin direncini kıran Banvit 24 sayıyla geriye düştüğü karşılaşmayı 89-76 kazanarak Şampiyonlar Ligi'ni iyi bir başlangıç yaptı.
 
Banvit'te Jordan Morgan 27 sayı - 8 ribauntla en skorer isim olurken, Alex Perez 14 sayı - 5 ribaunt - 5 asist - 3 top çalma, Rıdvan Öncel 8 sayı - 5 asist, Metehan Akyel 8 sayı - 5 ribaunt - 3 asist, İsmail Cem Ulusoy 7 sayı - 4 ribaunt - 4 asist - 3 top çalma, Erxhan Osmani 6 sayı - 6 ribaunt ve Tolga Geçim de 6 sayı - 3 asistle galibiyette önemli rol oynadılar. Bunun yanında İsmail Cem Ulusoy +35, Metehan Akyel de +21 4/- istatistiğiyle geri dönüş beşinin öne çıkan isimlerinden oldular.

4 yorum:

  1. Böyle maçlar daha bir efsanevi oluyor. Come back herkese nasip olmaz. Maç harikaydı ve taraftar açısından da unutulmaz bir maç olacak. Banvit'in mükemmel oyunu vardı saha da. Başta bir tutuklanma süreci yaşadık ancak sonradan açıldı ve galibiyete uzanmasını bildi.

    YanıtlaSil
  2. valla 24 sayı geriye düştükleri an geçmiş olsun banvit kaybetti kuponda yattı dedim. kuponu sinirden yırtacaktım ki aniden onunu seyrinin değişmesi beni gerçekten şoke etti. banvit güzel geri dönüş yaptı.

    YanıtlaSil
  3. NBA'de bu olay olunca kıyamet kopar Türkiye'de pek "come back" kültürü yok. Amerika'daki spikerler bu tarz olaylarda kopuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye de yer alan spikerlerde zaten heyecan olduğunu da düşünmüyorum. Biraz daha tarafsız davranıyorlar sanırım. Bundan kaynaklanıyor olabilir.

      Sil