6 Ekim 2018 Cumartesi

Karşıyaka hem sahada hem tribünde...

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ilk haftasında kendi sahasında Tofaş'ı konuk eden Pınar Karşıyaka aldığı 55-82'lik ağır yenilgiyle sezona kötü bir başlangıç yaptı. Yeşil kırmızılılar maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolünü Tofaş'a bırakırken, sahadaki oyuncuların ciddiyetsizlikleri ve mücadele etmemeleri dikkat çekti. Salonun yarısından fazlasını dolduran taraftarlar ise farklı yenilgi bir yana sahada mücadele görememeleri nedeniyle oyunculara ve teknik heyete, sahadaki oyuncuyu yuhalamaya varan ağır tepki gösterdiler. Maç sonunda ise ağır tepkiler nedeniyle oyuncular vakit kaybetmeden soyunma odasının yolunu tuttular. 

Basketbol Süper Ligi Pınar Karşıyaka - Tofaş

Sezon öncesi Karşıyaka Turnuvası sonrası Karşıyaka hakkında hızlı hücuma dayalı oyunla yüzdeli şut attıkları sürece taraftara zevk veren bir basketbol seyrettirebileceklerini; fakat Walker'ın boy problemi yanında pota altındaki zafiyetin önemli bir tehlike olduğunu söylemiştim. Sezonun ilk resmi maçında geçtiğimiz sezonun finalisti Tofaş karşısında bu pota altı handikapını oldukça fazla yaşayan, yer yer Marei dışında pota altından hiç verimli olamayan Kaf Kaf, ribauntlarda da oldukça etkisiz kalarak hem Tofaş'a birçok ikinci hücum şansı verdi hem de savunma ribaundu sonrası hızlı hücum imkanı bulamadı. Haliyle maçın büyük bölümünde sete kalan hücumlar yeşil kırmızılılar için dengesiz ve yüzdesiz bir hale dönüştü. Walker'ın uzun Tofaş guardları karşısında sahadan silinmesi, takım olarak düşük 3 sayı yüzdesi (4/21), Tofaş'ın boyalı bölgede sağladığı üstünlük, 4 numaraların da pota altından çok dış şuta dayalı oynaması sonunda ilk 3 çeyrek ardından Pınar Karşıyaka sadece 30 sayıda kalmış durumdaydı. Karşıyakalı oyuncuların bugün 5-6 kez hücum setlerinde birbiriyle anlaşamadıklarını görmemiz ise Özhan Çıvgın'ın bir an önce çözmesi gereken önemli bir sorun olarak dikkat çekiyor. 


Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nun yarısından fazlasını dolduran Karşıyaka taraftarı bugün hiç beklemediği bir oyun izledi. Her zaman yoğun taraftar baskısına alışkın olduğumuz salonda, maçın henüz ikinci çeyreğinde tribünlerden takıma yönelik tepkiler gelmeye başlamıştı bile. Fakat her zaman takımının arkasında destek veren ve tepkilerini ölçülü tezahüratlarla yansıtan yeşil kırmızılı taraftarlar, henüz sezon başından böyle bir oyun beklemiyor olsalar gerek ki, bugünkü tepki bana göre biraz ağır kaçtı. Pota altındaki hatalarıyla tepki çeken oyuncularına (ki kendi altyapılarından çıkan Karşıyakalı bir isim) henüz oyuncu sahadayken verilen ağza alınmayacak küfürlü tepkiler, daha sezonun ilk maçından maç ortasında coacha tepki olarak "Ufuk Sarıca" tezahüratları, takımın maddi koşulları ve sezona bu kadroyla devam edileceği (en azından büyük kısmıyla) düşünüldüğünde benim beklemediğim türde tepkilerdi. Sonuçta bir sonraki hafta sahada izleyip tribünde destekleyecekleri takım yine aynı takım olacak; tepkinin de bir ölçüsü olmalı diye düşünüyorum.

Maçın son çeyreğinde Tofaş coachu Orhun Ene farkın açılmasının da etkisiyle tüm oyuncularına süre verdi. Bu dakikalarda Tofaş'ın genç Türk oyuncularıyla oynadığını izlerken, Özhan Çıvgın'ın Karşıyakalı gençlere süre vermediğini izledik. Bu da bir anlamda maçı buraya getiren isimlere coach tarafından verilen bir cezaydı muhtemelen. Bu cezanın soyunma odasına yansıması nasıl oldu bilemiyoruz tabi; fakat haftaya deplasmanda oynanacak Beşiktaş Sompo Japan maçına yeşil kırmızılıların oldukça düşük bir moralle çıkacağını söyleyebiliriz. Coach'un hafta içinde bir mucize yaratıp yaratamayacağını, sahadaki isimlerin taraftarın tepkisine nasıl bir reaksiyon göstereceğini göreceğiz. Bir sonraki iç saha maçı (Afyon Belediyespor) öncesi üst üste iki İstanbul deplasmanındaki performanslar Karşıyaka'nın taraftarıyla tekrar buluşmasının nasıl olacağı yönünde önemli bir gösterge olacak. 

6 yorum:

  1. Metin Gönül6 Ekim 2018 20:17

    Takımın bu kadar kötü oynamaya hakkı yok. Daha ilk maçtan kanser ettiler bizi. Tepki göstermeyecektik de ne yapacaktık. Akıllı oynasınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz ağır bir tepki oldu ama size söyleyeyim daha sezonun ilk maçı ama bu tepkiyle oyuncuların önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağını düşünüyorum gerçi belli de olmaz tepebilir.

      Sil
  2. Kufretme hakkiniz yok, kufretme hakkiniz yok, kufretme hakkiniz yok, kanser olduysaniz kemoterapi alin, kufrettiginiz Gorkem ya da Egemen in o forma icin akittigi terler oralardan torbaliya dere olur dere... Ersin Akgöz

    YanıtlaSil
  3. Pınar Karşıyaka kendi sahasında olmasına rağmen çok vasat bir oyunculuk sergiledi. Benim gibi bir çok taraftarı hayal kırıklığına uğrattılar. Takımın kendini toplaması ümidi ile.

    YanıtlaSil
  4. Ben böyle bir maç görmedim. Resmen sattılar maçı. Karşıyaka ki İzmir'in nadide klüplerinden biri nasıl oluyorda maça asılmadan bu kadar fark yapıcak bir oyun oynayabiliyor. Şimdi kalkıp taraftar maçlara nasıl olurda katkı sağlasın. Acilen birşeylerin düzelmesi gerekiyor belli ki takımda büyük bir problem var.

    YanıtlaSil
  5. Futbol şubesindeki sorunlar baskete de sıçramış anlaşılan. İzmir'de yaşıyorum ve İzmir böyle bir takımı hak etmiyor.

    YanıtlaSil