5 Ekim 2018 Cuma

Süper Lig'in ilk galibiyeti Bahçeşehir'den

Quino Colom - Bahçeşehir KolejiTahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 2018-2019 sezonu bu akşam ligin iki yeni takımı Bahçeşehir Koleji ve Afyon Belediyespor'un karşılaşmasıyla başladı. Basketbol Süper Lig tarihindeki ilk maçlarını oynayan iki takımın çekişmeli geçen mücadelesinin ilk yarısını 32-31 önde tamamlayan Bahçeşehir Koleji son 4.5 dakikasına eşitlikle girilen maçın karar anlarında Colom, Rautins ve Preldzic'in sayılarıyla sahadan 88-79 galip ayrılarak sezona galibiyetle başladı. 

Karşılaşmaya Bahçeşehir Koleji Colom ve Slaughter, Afyon Belediye ise McGee ve Calloway ile gelen karşılıklı sayılarla başlarken, 12-12 eşitlikle geçen ilk 4 dakika sonrası Preldzic'in de oyuna dahil olmasıyla rotasyonu genişleyen ev sahibi ekip ilk çeyreği 20-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Serkan ve Altan'ın oyuna dahil olmasıyla savunmasına canlılık gelen, bu iki isim yanında Cevher'in de skora katkıda bulunmasıyla Türk rotasyonundan önemli katkılar alan Afyon Belediye skorda yer yer öne geçse de, çeyrek sonunda Colom'un oyuna ağırlığını koyması ve Slaughter'ın pota altındaki etkinliği Bahçeşehir Koleji'nin devreyi 32-31 önde tamamlamasını sağladı. 


İspanya milli takımı guardının Bahçeşehir Koleji'ndeki performansını merak edenlere adeta cevap verircesine, soyunma odası dönüşü Colom'dan gelen üç üçlük 3 dakika içinde Bahçeşehir Koleji'nin farkı 9 sayıya çıkarmasını sağladı: 43-34. Calloway'in çaldığı toplar ve art arda sayıları Afyon ekibinin oyunda kalmasını sağlarken, kısa süreli oluşan gerilimden yararlanmayı bilen Bahçeşehir Koleji Hakan, Rautins ve White'ın sayılarıyla son 10 dakikaya 60-53 önde girdi. Final periyoduna Altan'ın oyuna girmesiyle artan savunma sertliği yanında Knight ve Calloway ile gelen sayılar Afyon Belediye'nin oyuna dengeyi getirmesini sağlarken, maçın son 4.5 dakikasına 71-71 eşitlikle girildi. Maçın karar anlarında Colom ve Rautins'in skorer kimliklerini sahaya yansıtması Bahçeşehir Koleji'ni skorda öne taşırken, karşılaşmayı 88-79 kazanan Bahçeşehir Koleji Basketbol Süper Ligi'ndeki ilk maçını galibiyetle tamamlamış oldu.

Sezonun ilk maçında Bahçeşehir Koleji'nin oyununun fazlasıyla Andorra asıllı İspanyol guard Colom'un eline baktığını gördük. Pota altında Slaughter'ın varlığı güven verse de, çok geniş ve güçlü bir pota altı rotasyonuna sahip olmayan ligin yeni ekibinde Emir Preldzic ve Rautins'in performansları da sezonun ilerleyen haftaları için belirleyici olacak. Afyon Belediyespor'da ise McGee & Calloway ikilisi takımın sürükleyici gücü olurken, özellikle oyuna girdikleri zamanlarda önemli katkılar yapan Serkan & Altan & Cemal gibi Türklerin sezon içinde istikrarlı bir basketbol sahaya koyup koyamayacakları merak konusu. Cevher Özer ise her zamanki gibi çok önemli bir değer olarak Afyon Belediyespor'da ilk beş vazgeçilmez ismi olacaktır. İlk maç itibariyle Hagins'in takıma henüz uyum sağlayamamış olması pota altı için şimdilik bir tehlike sinyali olsa da Hagins'in 3.çeyrek sonundaki performansı en azından atletik potansiyelini görmemizi sağladı. Önümüzdeki haftalar Zelionis'in de daha fazla takıma dahil olmasıyla birlikte Afyon pota altı bize daha net bir izlenim verecektir. 

Maçın istatistiklerine baktığımızda Bahçeşehir Koleji'nin İspanyol milli oyuncusu Quino Colom 7/10 üç sayı isabet, 32 sayı - 3 asistle maçın yıldızı olurken, Andy Rautins 17 sayı - 9 ribaunt, Emir Preldzic 13 sayı - 4 asist ve Marcus Slaughter da 9 sayı - 11 ribaunt - 3 top çalmayla galibiyette rol oynayan diğer isimler oldular. Afyon Belediyespor'da ise Earl Calloway 19 sayı - 5 ribaunt, 5 asist - 3 top çalma, Tyrus McGee 15 sayı ve Marcos Knight 11 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. 

3 yorum:

  1. bu maç Quino Colom kendini aştı diyebilirim. inanılmaz bir oyun ortaya sergiledi sezon boyu bunu devam ettirirse güzel işler yapar.

    YanıtlaSil
  2. Quino Colom maçı taşıdı diyebilirim. Kendisinin performansı maç boyunca oldukça yüksekti.

    YanıtlaSil
  3. Başakşehir hem futbol superligde hem de basketbol superliginde önemli bir yere sahip oldu. Açıkçası bu önemli bir marka oluşumu. Tebrik ediyor olsam da arkasındaki gücün ve kaynağın kesildiğinde bir toz bulutu gibi herşeyin biteceğini ben dahil herkes biliyor sanırım.

    YanıtlaSil