22 Ekim 2018 Pazartesi

Kemba Walker alev aldı yanıyor

Kemba Walker - Charlotte HornetsNBA'de yeni sezonun en dikkat çekici performanslarından birini Charlotte Hornets'ın oyun kurucusu Kemba Walker sergiliyor. Walker takımının en skorer oyuncusu ve en çok asist yapan ismi olmasının yanı sıra yakaladığı dış şut yüzdesiyle de tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Üç maçta ortalama 35 dakika süre alan Kemba Walker 35.3 sayı - 5.3 asist - 3 ribaunt ortalaması yakalamasının yanında %50'lik üçlük yüzdesi elde etmiş durumda. Walker aynı zamanda son Heat maçındaki skorer oyunuyla da 10,000 kariyer sayı barajını geçmeyi başardı ve Hornets tarihine adını yazdırdı. 

Kemba Walker'ın %50'lik üç sayı yüzdesinin en önemli yanı ise bu yüzdeyi tam 38 üç sayı denemesi yapıp bunların 19'unu sayıya çevirmesi. Maç başına 12-13 üç sayı deneyen bir oyuncunun %50'lik bir yüzdeyle oynaması ise oldukça özel bir istatistik olarak dikkat çekmekte. Walker 112-113 kaybettikleri Milwaukee Bucks maçında 7/13 üçlükle 41 sayı - 4 asist, 120-88 kazanılan Orlando Magic maçında 5/10 üçlükle 26 sayı - 5 asist ve son olarak da 113-112 kazanılan Miami Heats maçında 7/15 üçlükle 39 sayı - 7 asistlik bir performans sergiledi. Bir sonraki maçını bu gece yarısı Toronto Raptors karşısında oynayacak olan 28 yaşındaki oyun kurucunun Kyle Lowry'e karşı sergileyeceği performans ise merak konusu. 

9 yorum:

  1. Hangi takımda olursa olsun gerçekten Kalba walker hakkını veriyor. Çok iyi oyuncu bizim türk takımlara da gelirmi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He yaw he türkiyeye gelcek bahçeşehir kolejinde oynucakmış. Ne çektiniz siz yahu

      Sil
    2. sakin ol kaptan. herkes adamı istiyor normal durum ama dediğin gibi gerçekleri göz ardı edemeyiz.

      Sil
  2. joker gibi bir oyuncu gerçekten de nereye koyarsan koy farketmez oynuyor. türkiyeye geleceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kemba Walker kesinlikle bu yılın en iyi isimlerinden birisi. Umarım bu başarısını kaybetmeden bu performansını oyunculuğunu sergilemeye devam edebilir.

    YanıtlaSil
  4. Kemba Walker aslında tam atak oyuncusu her takıma böyle bir oyuncu gerekiyor. Ayrıca oyun kurma potansiyeli de yüksek. Bunun gibi aynı takıma 2-3 tane gerekiyor hatta.

    YanıtlaSil
  5. Kemba Walker geleceğin Kobe'si bunu söylemek çok zor değil zaten oyun tarzıyla kendini ispatlamış bir oyuncu ve her geçen gün daha iyiye gidiyor.

    YanıtlaSil
  6. Bu adamdan geçmişten itibaren umutluydum ve hayal kırıklığı yaşatmayan ender basketbolculardan biri oldu. Diğerleri gibi bozmadı ve gelecekte çok daha iyi yerlere gelecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kemba Walker geçmişte hangi takımda oynuyordu? Açıkçası bu yıla kadar benim dikkatimi çekmemişti.

      Sil