13 Kasım 2018 Salı

Banvit Şampiyonlar Ligi'nde moral buldu

Banvit FIBA Basketball Champions League'teki altıncı maçında sahasında konuk ettiği Polonya'dan Anwil Wloclawek takımını 75-68 mağlup ederek, gruptaki dördüncü galibiyetini elde etti. Basketbol Süper Ligi'nde henüz galibiyetle tanışamayan Bandırma ekibi, oldukça zorlandığı maçta sahasında elde ettiği önemli galibiyetle moral bulurken, grupta da iddialı konumunu sürdürdü. Banvit'te yeni transfer McKenzie Moore'un performansı ve Tolga Geçim'in sakatlık sonrası sahada yerini alması galibiyetin yanında sevindirici diğer unsurlardı. 

Banvit - Anwil Wloclawek

Karşılaşmanın başında Tolga'nın asistleri ve Morgan'ın etkili oyunuyla skor üstünlüğünü eline geçiren ve ilk çeyreği 20-15 önde tamamlayan Banvit, ikinci çeyrekte konuk ekibin dış şutlarına ve Likhodei'nin skorer oyununa engel olamayınca Polonya temsilcisi ilk devre sonunda 34-31'lik üstünlük yakaladı. Banvit'te ilk yarıda Türk oyunculardan katkının sınırlı olması, dış şutların girmemesi ve Alex Perez'in de oyuna fazla dahil olamaması skor yükünün birkaç isim üzerinde kalıp, skor üretiminin düşük olmasına neden olurken, yapılan top kayıpları ve savunmada pozisyonların kolay kaybedilmesi soyunma odasına giderken konuk ekibin üstün olmasını beraberinde getirdi. 


İkinci yarıya, ilk 20 dakikada hiç süre almayan İsmail Cem Ulusoy ile başlayan Banvit, ilk 3 dakika skor üretiminde başarısız olsa da 31-38 geride geçtikleri bu dönem sonrasında yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Perez'in dış şutuyla maçtaki ilk üçlük isabetini bulan temsilcimiz, Moore'un sayılarıyla maça ortak olurken, çeyreğin bitimine 4 dakika kala Tolga'dan gelen art arda iki üçlükle skor üstünlüğünü de eline geçirdi: 49-44. Karşılaşmanın son 10 dakikasına girerken 58-48 ile çift haneli üstünlüğü yakalayan temsilcimiz, final periyodunun başında Moore'dan gelen 4 sayıyla 62-50'lik üstünlüğü yakaladı. Bu dakikadan sonra çok durağan oynayan, boş şutları kaçıran, pota altında müsait pozisyonda potaya yönelmek yerine hücumları zorlama şutlarla bitiren Banvit 3.5 dakika skor bulamazken, potamızda gördüğümüz 0-12'lik Anwil serisi skora eşitliği getirdi. Ahmet Gürgen'in molası sonrası Moore ile sayı bularak durgunluğunu atan Banvit, kalan sürede İsmail Cem Ulusoy, Tolga Geçim ve McKenzie Moore'un sayı ve asistleriyle tekrar skor üretimini canlandırırken, Alex Perez'in bitime 24 saniye kaydettiği uzak mesafeli üçlük ve Tolga'nın akıllıca asistinde Rıdvan'la gelen hızlı hücum sayısı Banvit'e 75-68'lik galibiyeti getirdi. 

Banvit'te ayağının tozuyla formayı giyen yeni transfer McKenzie Moore 19 sayı - 3 asistlik performansıyla en skorer isim olurken, Jordan Morgan da 13 sayı - 4 ribauntla çift haneli sayı üreten bir diğer isim oldu. Sakatlık sonrası sahaya ilk beş çıkan Tolga Geçim 8 sayı - 6 asist, Rıdvan Öncel 8 sayı - 2 asist, Alex Perez 8 sayı - 6 asist - 4 ribaunt, Devin Oliver 8 sayı - 6 ribaunt - 3 asist - 4 top çalma ve ikinci yarının tamamında forma giyip kritik anlarda etkili olan İsmail Cem Ulusoy da 7 sayı - 3 ribaunt - 2 asistle galibiyette pay sahibi olan diğer isimler oldular. 

1 yorum:

  1. banvit bu sezon bi iyi bi kötü gidiyor ne yazık ki düzenli birdikiş tutturamadılar. bunda oyuncuların motivasyonu oldkça etkili oldu

    YanıtlaSil