20 Ekim 2018 Cumartesi

Cedi Osman coştu ama Cavs'a yetmedi

Milli basketbolcumuz Cedi Osman double-double ile başladığı sezonun ikinci maçında da Minnesota Timerwolves karşısında başarılı bir performans sergilerken, Cleveland Cavaliers'ın sahadan 123-131 mağlup ayrılmasına engel olamadı. Cedi karşılaşmayı süre aldığı 35 dakikada 22 sayı - 8 asist - 3 ribaunt ile tamamlarken, ilk yarıda takım olarak savunma yapmayı unutmuş gibi gözüken ve hücumda da oldukça durağan bir basketbol oynayan Cleveland Cavaliers'ın üçüncü çeyrekte başlayan geri dönüşünde önemli rol oynayıp takımın maç boyunca ayakta kalan oyuncularından biri oldu. Cedi aynı zamanda hem 22 sayısı hem de 8 asistiyle kendi kişisel NBA rekorunu kırmış oldu.

Cedi Osman - Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves

Sezonun ilk maçında Toronto Raptors'a karşı 17 sayı - 10 ribauntla double-double yapan Cedi Osman,  Minnesota Timberwolves karşısında ise asistleriyle dikkat çekti. Özellikle 54-71 Timberwolves üstünlüğüyle tamamlanan ilk yarıda sayıya giden paslarıyla arkadaşlarına skor opsiyonları yaratıp farkın daha da açılmasının önüne geçen Cedi devreyi 9 sayı - 7 asistle tamamladı. Üçüncü çeyrekte de enerjisi ve 7 sayısıyla farkın bir ara 7 sayıya inmesinde önemli payı olan Cedi, final çeyreğinde de Butler'ı kilitleyip 2 kritik üçlük isabetiyle maçın dengeye gelmesinde rol oynasa da, Cavs'ın sahadan 123-131 mağlup olmasına engel olamadı. Karşılaşmayı 5/10 iki sayı - 4/7 üç sayı - 0/2 serbest atış isabeti, 22 sayı - 3 ribaunt - 8 asist - 1 top çalma ve 3 top kaybı ile tamamlayan Cedi Osman yenilgiye engel olamasa da hem enerjisi hem de istatistikleriyle Cavaliers'ın en etkili isimlerinden biri oldu. Cavs'ta Kevin Love 25 sayı - 19 ribaunt - 7 asist ve Tristan Thompson da 14 sayı - 10 ribaunt ile double-double yapan isimler oldular. 

4 yorum:

  1. Fikret Çakıl20 Ekim 2018 06:50

    Abi bence Cedi Osman tabiki tek başına yetmez. Maçı izledim ancak Minnesota Timerwolves gerçekten çok iyiydi. Her ne kadar Cedi Osman iyi bir oyun sergilemiş olsa da Minnesota Timerwolves atak konusunda gerçekten çok iyiydi. Ayrıca 2 takımda defans konusunda yetersizdi.

    YanıtlaSil
  2. İki takımı karşılaştırdığımızda Timberwolves bir seviye üstte kesinlikle. Son çeyrekteki geri dönüş bile ekstraydı Cavs için. Butler'ın kısa süreli tıkanması ve Cedi'nin üçlükleri getirdi bu sekansı. Normal sonuç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Timberwolves çok daha iyi seviyede. Ama ahım şahım fazla da bir fark yok. Zaten karşılaşma skoru bunu kanıtlar nitelikte.

      Sil
  3. Cedi cedi cedi Türk milli takımında ismini duymayı en çok sevdiğim oyuncu. Ama maalesef takım kalitelerine göre Osmanın performansı üst seviyede kalıyor. Bir dahaki yıl bu performansı ile çok daha iyi takımda göreceğimize eminim.

    YanıtlaSil