17 Ekim 2018 Çarşamba

Kaf Kaf Avrupa'ya galibiyetle başladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezona Tofaş ve Beşiktaş yenilgileriyle giren ve oynadığı basketbolla taraftarını da hayal kırıklığına uğratan Pınar Karşıyaka, FIBA Europe Cup'taki ilk maçında Spirou Basket Charleroi'yı 86-77 mağlup ederek bu sezon resmi maçlardaki ilk galibiyetini elde etti. Belçika deplasmanında ilk yarıyı da 46-42 önde tamamlayan Kaf Kaf İlkan ve Marei'nin etkili oyunlarıyla hem bu sezonki Avrupa macerasına galibiyetle başlamış oldu hem de ligdeki kötü başlangıç sonrası bir deplasman galibiyetle moral kazandı. 

Sek Henry - Pınar Karşıyaka - Spirou Basket

BSL'de sahasındaki moral bozucu Tofaş yenilgisi ve Beşiktaş karşısındaki dağınık basketbolun aksine Spirou Basket karşısında gayretli bir savunma ve lige oranla daha istekli bir oyun sahaya yansıtan Pınar Karşıyaka, rakibin kağıt üzerinde de daha zayıf bir takım olmasından faydalanarak maçı baştan sona önde götürdü. Kaybedilen iki maçta da takımın en diri parçası olarak gözüken pota altındaki Marei - İlkan ikilisinin özellikle hücumda etkili olması yanında, bu ikilinin diğer maçlardan farklı olarak (son çare olarak değil) setin bir parçası olarak bilinçli bir şekilde kullanılması Karşıyaka'nın hücum yüzdesini yükseltirken, aynı zamanda kısaların da daha rahat şutlar bulmalarına olanak tanıdı. Nitekim Marei double-double yapıp İlkan da double-double'ın kıyısından dönerken, Henry, Walker, Berk gibi isimler de yüzdeli dış şutlarla çift haneli sayılara ulaştılar. 


Pınar Karşıyaka'da takıma geçtiğimiz hafta katılan Sek Henry'nin Beşiktaş maçında dikkat çeken jet-lag etkisinden çıkmış gözükmesi takım için sevindirici bir unsur olurken, isabetli dış şutları ve asistleri önümüzdeki haftalar için umut verdi. Yalnız ABD'li guardın fundementalında hala rahatsız edici bir nokta olduğunu söylemeden de geçmemek lazım. Benzer şekilde Kameron Chatman'ın da skor anlamında tatmin edici bir performans sergilese de, temastan kaçınması ve boyalı bölgede mücadeleye girmemesi yeşil kırmızılı pota altı için önümüzdeki haftalarda önemli bir tehlike olmaya devam edecek. Berk Uğurlu'nun 11 sayı - 6 asistlik performansı ise Türk rotasyonundan gelen değerli bir katkı olmanın yanında, genç oyuncunun gelişmeye devam eden dış şut yüzdesi de Karşıyaka açısından sevindirici. Diğer Türklerden Egemen ve Görkem'in performansları ise hala daha ciddi bir soru işareti. Genç oyuncuların gelişim yolunda önlerinde kat edecekleri önemli yolları var. 

Sonuç olarak bu akşamki galibiyet Pınar Karşıyaka için grubun en zorlu deplasmanında alınan önemli bir galibiyet olma yanında, sezona yapılan kötü başlangıcı durduran moral verici bir maç olma özelliği taşıyor. Altı oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Pınar Karşıyaka'da İlkan Karaman 15 sayı - 9 ribaunt ile en skorer isim olurken, Kameron Chatman 14 sayı, Sek Henry 3/5 üç sayı isabeti - 13 sayı - 3 asist, Erving Walker 3/5 üç sayı isabeti 13 sayı , Assem Marei 12 sayı - 14 ribaunt ve Berk Uğurlu da 11 sayı - 6 asist ile çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular. Takım olarak hücumda top paylaşımını iyi yapan yeşil kırmızılılar bunun meyvesini 11/28 üç sayı isabetiyle alırlarken, serbest atışlardaki 17/28'lik isabeti oranı ise önceki maçlardaki gibi önemli bir sorun olarak dikkat çekmeye devam etti. 

2 yorum:

  1. Frankenstein17 Ekim 2018 23:53

    Abi biz de yene yene Spirou Basket Charlero'i yeneriz ancak. Şöyle avrupada güzel bir zafer görebilsek keşke büyük takımlarımızın haricinde. Yine de herşeye rağmen Avrupada kazanılmış bu başarıyı küçümsemek istemiyorum ancak umarım devamı gelir.

    YanıtlaSil
  2. bence ne tür takım oluraa olsun almış olduğumuz galibiyet küçümsenmemeli. sonuçta ülkeye artı puan olarak geliyor ve katkı sağlıyor

    YanıtlaSil