21 Ekim 2018 Pazar

Adana Fenerbahçe'yi gençleriyle yıktı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ikinci haftasında dün sahasında Fenerbahçe'yi 70-68 mağlup eden Gündoğdu Adana Basketbol'da gençlerin galibiyetteki katkısı sevindirdi. 11-0'lık Fenerbahçe serisiyle başlayan karşılaşmada yavaş yavaş karşılaşmaya ortak olup üçüncü çeyrekle birlikte skor üstünlüğünü eline geçiren Gündoğdu Adana Basketbol final periyodunda zorlandığı ve son 2 dakikasına 62-65 geride girdiği maçta Zeynep Öykü Kalbisağde ve Manolya Kurtulmuş'un sayılarıyla sahadan 70-68 galip ayrılırken, iki genç yıldızın maçın kader anlarındaki performansı basketbolseverleri sevindirdi. Adana ekibinde Nur Nihan Dabakoğlu'nun ilk beşteki yeri ve performansını da dikkate aldığımızda 20 yaş ve altındaki 3 oyuncunun bu performansları gelecek için bizlere ümit verdi. 

Gündoğdu Adana Basketbol - Fenerbahçe

Son 2 dakikasına 3 sayı geride giren Adana ekibinde bitime 1:04 kala Zeynep Öykü Kalbisağde'nin üçlüğü skora eşitliği getirirken, aynı oyuncu bitime 29 saniye kala üç sayı çizgisi dışından bir kez daha isabet sağlayarak skoru 68-67 yaptı. Kelsey Plum'un 1/2 serbest atışıyla skora dengeyi getiren Fenerbahçe'ye karşı son hücumu kullanan Gündoğdu Adana Basketbol bu hücumu Manolya Kurtulmuş'un 3 saniye kala kaydettiği turnikeyle sayıya çevirip sahadan galip ayrılarak bu sezon ikinci maçında galibiyetle tanışmış oldu. 


Geçtiğimiz hafta İzmit Belediye karşısında 21 dakika süre alarak 5 sayı - 2 ribaunt - 2 asist ile oynayan 2000 doğumlu oyun kurucu Zeynep Öykü Kalbisağde bugün de Fenerbahçe karşısında 16 dakikada 8 sayı - 2 ribaunt yapıp son dakika içinde iki kritik 3 sayı isabetiyle galibiyette önemli rol oynarken, galibiyeti getiren turnikeyi kaydeden 1998 doğumlu uzun forvet Manolya Kurtulmuş da yine 17 dakikada 2/3 üç sayı - 10 sayı - 1 ribaunt - 1 asist - 1 top çalma ile aldığı sürelerin hakkını fazlasıyla verdi. Manolya geçtiğimiz hafta da 34 dakika süre almış, bu sürede 5 sayı - 8 ribaunt - 12 asist gibi oldukça başarılı istatistiklere imza atmıştı. Adana ekibinin bir diğer 1998 doğumlu oyuncusu Nur Nihan Dabakoğlu ise geçtiğimiz hafta 21 dakikada 17 sayı - 4 ribaunt, bu hafta da 24 dakikada 9 sayı kaydederek takıma önemli katkılarda bulunmaya devam etti. 

4 yorum:

  1. Basketbolu izlemesi keyifli ama bir türlü oynamasını beceremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bir gün öğrenirsiniz, ne diyelim :)

      Sil
  2. Adana gibi bir takımın fenerbahçe gibi köklü bir takımı yenebilmiş olması büyük başarı. Maçı izlemedim ama fenerbahçeli olarak adana kızlarını tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten bu sezon başı olmasına rağmen sezonun en sürpriz maçıydı diyebilirm. birçok kişinin iddiaları yakmıştır.

    YanıtlaSil