19 Ekim 2018 Cuma

Obradovic Jasikevicius'a yine acımadı

Turkish Airlines Euroleague'te üçüncü maçında deplasmanda Zalgiris Kaunas'ın rakibi olan Fenerbahçe, kötü başladığı ve büyük bölümünü geride götürdüğü maçı 82-75 kazanarak sezona 3'te 3 ile başlamış oldu. Obradovic'in final çeyreği başında denediği üç oyun kuruculu sistem ile Zalgiris'in düzenini bozan ve oyunun kontrolünü tamamen eline alan Fenerbahçe Sloukas ve Ennis'in son 10 dakikadaki etkili ve skorer oyunlarıyla önemli bir deplasman galibiyetine imza atmış oldu. Bu galibiyetin bir başka dikkat çeken yanı da Obradovic'in eski talebesi Jasikevicius karşısında Final-Four eşleşmesi sonrası bir kez daha sahadan gülen taraf olarak ayrılmasıydı. 

Kostas Sloukas - Fenerbahçe - Zalgiris Kaunas

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Walkup ve Wolters'ın oyun kuruculuğunda hareketli bir basketbol sahaya yansıtan Zalgiris Kaunas oldu. Wolters ve Milaknis'in basketleriyle 10-4'lük üstünlüğü yakalayan Zalgiris'e Fenerbahçe cevabı bireysel gayretler sonrası zor pozisyonlarda bulunan isabetlerle verirken, Vesely'nin iki faul alıp kenara gelmesi yanında Guduric ve Datome'den gelen top kayıpları sarı lacivertlilerin oyuna ortak olmasına engel oldu. Tamamen dolu tribünler ve güzel bir atmosferde momentumu da yakalayan Zalgiris Kaunas çeyrek sonunda Milaknis'in buzzerbeater'ı sonrası çeyreği 25-18 önde tamamladı. 


İkinci çeyreğe de 4-0'lık bir seriyle başlayıp farkı çift hanelere çıkaran Zalgiris Kaunas, Fenerbahçe'nin orta ve uzak mesafeden sürekli olarak çember dövmesi sonrası, Wakeup ve Wolters'ın basketleriyle devrenin bitimine 4.5 dakika kala 38-22'lik üstünlüğü yakaladı. Obradovic'in molası dönüşü Guduric ve Sloukas'ın sayı ve asistleriyle devreye girmeleri sonrası 9-0'lık bir seri yakalayan Fenerbahçe devrenin sonlarına doğru farkı tek sayılara indirip oyuna ortak oldu ve soyunma odasına giderken farkı 8 sayıya kadar indirdi: 34-42. 

Soyunma odasından Sloukas ve Guduric'in sayılarıyla dönen Fenerbahçe 3 dakika içinde farkı 4 sayıya indirirken, hücumda yapılan basit hatalar yakalanan ritmi korumamıza engel oldu. Zalgiris'in üstünlüğü çeyrek boyunca 4 ile 8 sayı arasında değişirken, çeyrek sonunda Ennis'in süre bitimiyle birlikte kaydettiği orta mesafe isabeti son 10 dakikaya girerken Fenerbahçe'nin farkı 4 sayıya düşürmesini sağladı: 53-57. 

Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, Fenerbahçe savunmasının bu dakikalarda çıtayı giderek yükselttiğini izledik. Obradovic'in üç oyun kuruculu sistem ile Dixon, Sloukas, Ennis üçlüsünü sahada birlikte tutması bu çeyrekte önemli bir fark yaratırken, Fenerbahçe'de giderek artan enerji hücumda da yüzdenin yükselmesini beraberinde getirdi. Vesely'nin de oyuna girmesiyle potasını Zalgiris'e tamamen kapatan sarı lacivertliler Datome'nin üçlüğüyle bitime 6 dakika kala ilk kez skor üstünlüğünü yakalarken (63-61), Sloukas, Lauvergne ve Ennis'in sayılarıyla farkı açan Fenerbahçe maç sonunda sahadan 82-75 galip ayrılan taraf oldu ve bu sezonki üçüncü maçını da kayıpsız tamamladı.

Fenerbahçe'de Kostas Sloukas 20 sayı - 5 asist ile en etkili isim olurken, Luigi Datome 11 sayı - 2 asist, Jan Vesely 10 sayı - 4 ribaunt - 2 blok, Tyler Ennis 9 sayı ve Marko Guduric de 8 sayı - 2 asist ile galibiyette rol oynayan diğer önemli isimler oldular. Takım olarak Fenerbahçe 11/23, Zalgiris ise 10/18 üç sayı isabeti, benzer şekilde Fenerbahçe 17/18, Zalgiris ise 9/10 serbesst atışla oynarken, yer yer üç kısayla yapılan baskı Zalgiris Kaunas'ın maçı 16 top kaybıyla tamamlamasına neden oldu. 

2 yorum:

  1. Fikret Çakıl20 Ekim 2018 06:52

    Bence Obradovic başka bir dünyadan. O basketbol dünyasının antrenör bölümünün Maradonası. Adam bu takımı gerçekten harika yönetiyor. Ayrıca Sloukas ve Ennis gerçekten güzel performans sergiledi. Umarım devamı gelecektir.

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçeli olarak gurur duydum. Geri de olup çok güzel bir dönüş yapmayı başardık. Obra ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu tekrar bize gösterdi.

    YanıtlaSil