14 Eylül 2017 Perşembe

Yunanistan beş kişiyle sonunu getiremedi

Eurobasket 2017'de çeyrek finalde Rusya ile karşı karşıya gelen Yunanistan iyi başlayıp üç çeyrek önde götürdüğü karşılaşmanın son çeyreğinde üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 69-74 mağlup ayrılarak Avrupa şampiyonasına veda etti. Taraftarının da yoğun desteğini arkasına alarak Rusya karşısında ilk çeyreği 24-17, devreyi 37-31 önde kapatan Yunan takımı son 10 dakikaya da 53-51 önde girdi. Final periyodunda ise Yunanistan'ın en büyük rakibi yorgunluk oldu. Yorgunluk nedeniyle ilk 3 periyottaki performansının gerisinde kalan Yunan ekibi, savunma direncini düşürüp basit hatalar yapmaya başlayınca skordaki üstünlüğü de Rusya'ya vererek sahadan mağlup ayrıldı. 


Yunanistan'da Papanikolaou 37 dakika 24 saniye ele en çok sahada kalan isim olurken, Calathes 36:00, Sloukas 35:49, Printezis 33:51 ve Bourousis de 32:33 süre aldılar. Kemik beşin bu kadar fazla süre alması, takımın dinlenmesinin de önüne geçerken, iyi başladıkları ve bu tip turnuvalarda sürekli zirveye oynamanın verdiği tecrübenin de etkisiyle uzun süre önde götürdükleri maçı kaybetmelerine neden oldu. Rusya'nın özellikle Shved ile ayağa kalkıp geri döndüğü dönemde, karşı hamle yapacak gücü bulamayan Yunanistan çok sayıda taraftarının 40 dakika boyunca devam eden ateşleyici desteğine rağmen sahadan mağlup ayrılarak Eurobasket 2017'ye çeyrek finalde veda etmiş oldu. 


İstatistiklere baktığımızda ise Yunanistan'da bütün skor yükü yukarıda saydığımız beş oyuncunun sırtına binerken, kalan oyunculardan sadece Papagiannis 2 sayı kaydedebildi. Benzer şekilde Yunanistan'ın 33 ribaundunun tamamı bu beş isimden gelirken, 18 asistten ise sadece 2 tanesini farklı oyuncular (ikisi de Antetokounmpo) yapabildi. Turnuva başından beri çeşitli nedenlerle tartışmaların odağında olan Missas'ın bu maçtaki tercihleri de oldukça tartışma konusu olacağa benziyor. 

3 yorum:

  1. çok sevindim yunanistan kazanacağına Rusya kazansn biraz siyasi bakıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ne basketbolda ne de futbolda başarılı olmasını istemiyorum Yunanistan'ın iyi olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Yunanlılar bence de kazanmasın kaybettiklerine sevindim.

    YanıtlaSil