7 Eylül 2017 Perşembe

İspanya'nın uzunları Eurobasket 2017'yi domine ediyor

Eurobasket 2017'de ilk tur grupları sona erip tur atlayan 16 takım belli olurken, turnuvanın favorisi İspanya sahaya yansıttığı performansıyla bir numaralı favori olduğunu bir kez daha kanıtladı. Takım olarak oynadığı maçlarda rakiplerine ezici bir üstünlük sağlayan İspanya'nın özellikle çember altındaki etkinliği istatistiklere de yansıdı. İspanyollar pota altı rotasyonundaki Gasol ve Hernangomez kardeşler ile boyalı bölgeyi domine ederlerken, hem blok hem de ribaunt istatistiklerinde turnuvada üst sıralarda yer aldılar. Son 16 turunda pazar günü rakibimiz olacak İspanya'nın pota altındaki bu performansı uzun rotasyonu geniş olmayan 12 Dev Adam'a da göz dağı vermiş durumda.


İspanya Milli takımı 5 maçta toplamda 235, maç başına ise 47.0 ribaunt ortalamasıyla bu istatistikte zirvede yer alırken, Pau Gasol 8.8, Willy Hernangomez 8.6, Marc Gasol ve Juan Hernangomez ise 7.0 ortalamalarıyla bireysel istatistiklerde ilk 12'ye girdiler. İspanya'yı turnuva ribaunt kralı Jonas Valanciunas'ın önderliğindeki Litvanya 41 ribaunt ortalamasıyla takip ederken, üçüncü sırada ortalama 39.2 ile Sırbistan yer alıyor.


İspanya'nın pota atlındaki etkinliği blok istatistiklerine de yansımış durumda. Yaptığı toplam 22 blok ve maç başına 4.4'lük ortalamayla Ukrayna'nın 1 blok arkasından sıralamada ikinci sırada yer alan İspanya uzunları verimliliği gösteren blok/faul istatistiğinde ise 0.33 ile zirvede yer alıyor. İspanya'nın pota altı devlerinden Marc Gasol ise bireysel istatistiklerde toplam 9, maç başında 1.8 blok ortalamasıyla blok krallığında zirveyi elde etmiş durumda. 

1 yorum:

  1. İspanya gerçekten grup maçlarında çok etkiliydi bahsettiğiniz gibi turnuvanın favorisi durumunda. İnşallah milli takım yener.

    YanıtlaSil