27 Eylül 2017 Çarşamba

Trabzonspor turu hediye etti

Trabzonspor FIBA Europe Cup rövanşında konuk ettiği Macar Szolnoki Olaj takımı karşısında bir ara 23 sayılık farkı yakaladığı maçta turu geçmeye çok yaklaşsa da son çeyrekteki inanılmaz hataları sonrası fark avantajını kaybederek kupaya ön eleme turunda veda etti. Macaristan'daki karşılaşmayı da son çeyreğindeki hataları sonrası 10 sayılık farkla kaybeden bordo mavililer son 45 saniyesine 14 farkla önde girdikleri maçın en kritik anında rakibine 0-5'lik seri imkanı verince 77-68'lik galibiyete rağmen bu sezonki Avrupa maceralarını erken tamamladılar. 


Herşeyin Trabzonspor lehine ilerlediği ilk üç periyotta skor üstünlüklerini arttırarak devam eden bordo mavili temsilcimiz, devresini 47-29 önde tamamladığı ve bir arada 23 farka ulaştıkları maçın final periyoduna da 64-45'lik avantajla girdi. Fakat özellikle final periyodunun ilk yarısında skor bulmakta zorlanan Trabzonspor son beş dakikaya girerken farkın 10 sayı baremine inmesini engelleyemedi. Heslip ve Okpeba'nın basketleri Trabzonspor'un son 45 saniyeye 77-63 önde girmesini sağlasa da, Macar yıldız Vojvoda'nın kendisine yapılan basket faulün ribaundunu da alıp kaydettiği sayı sonrası hücumda skor kaydedemeyen temsilcimiz farkın 9 sayıya inmesine engel olamadı ve ikili averajda geriye düşerek turu acemi bir şekilde kaybetti. 


Trabzonspor'un dış şuta dayalı takım yapısının riskleri bu maçın dördüncü çeyreğinde baş gösterirken, şutların girmediği bir günde skor bulmakta çekilen zorluk turun kaybedilmesindeki en önemli etkenlerden biriydi. Heslip'in 1/8, Eldridge'in de 3/9 attığı günde 30 2 sayı denemesine karşı 36 üç sayılık atış deneyen bordo mavililer bu üç sayı denemelerinde %29 isabet oranında kalınca hücumda gerekli etkinliği yaratamadılar. Temsilcimiz kaçan bu şutlar sonrası ribaunt üstünlüğünü de 44-36 ile rakibine bırakınca çok yaklaştığı turu rakibine adeta hediye ederek bu sezonki Avrupa macerasına erken şekilde veda etti. Trabzonspor'da Osiris Eldridge 20 sayı - 7 ribaunt ve Caleb Green 18 sayı - 5 ribaunt - 5 asist ile en etkili isimler olurlarken, MAcar ekibinde David Vojvoda ilk maçta olduğu gibi etkili bir performans sergileyerek 19 sayı - 7 ribaunt ile takımının liderliğini üstlendi. 

9 yorum:

  1. o kadar da iyimser bakmamak lazım bence rakip iyi motive olmuştu

    YanıtlaSil
  2. olan olmuş sonuçta başarılı bir oyun çıktı ortaya

    YanıtlaSil
  3. Trabzonspor maçı hiç iyi oynamadı sanki dediğiniz gibi hediye ettiler.

    YanıtlaSil
  4. Total skorda Trabzonspor'un 2 sayı farkla elenmesi çok kötü oldu, Macar takımını eleyebilirdi.

    YanıtlaSil
  5. Trabzonspor ne yaptı öyle ya, 23 sayıdan gelip maçı vermek gerçekten tam anlamıyla hüsran oldu.

    YanıtlaSil
  6. Trabzon aynı futbolu burada yaşadı 3 0 dan 4 3 verdiği maç gibi oldu .

    YanıtlaSil
  7. Haberin ikinci paragrafında Vojvoda'ın basket faulde kaçan faulün ribaundunu aldığını yazmışsınız ama o pozisyon goaltending, Obekpa dokundu. Seyretmeden yorum yapmamak lazım.

    YanıtlaSil
  8. dış bir ülke takımına karsı hangi takım olursa olsun desteklerim. o takımı tutmasakta desteklenmeli zaten fb liyim ancak trabzonun bu sekilde yenilmesine cok uzuldum

    YanıtlaSil
  9. Trabzonspor bu sene FIBA Euro Cup'ta onlardan beklenilenden çok daha alt seviyede oynadı nedense. Seneye toparlayacaklarından eminim ama.

    YanıtlaSil