24 Eylül 2017 Pazar

Yiğit Arslan kupayı Tofaş'a getirdi

17. Cevat Soydaş Turnuvası'nı finalde Gaziantep Basketbol'u 100-86 mağlup eden ev sahibi Tofaş kazandı. Başa baş geçen ilk devre sonrası üçüncü çeyrekte oyuna ağırlığını koyarak farkı açan Tofaş'ta Yiğit Arslan aldığı sürenin yanında 6/10 üç sayı isabetiyle kaydettiği 18 sayıyla da takımının en skoreri oldu. Finalde 34 dakika süre alan Yiğit kaydettiği 18 sayı yanında 3 ribaunt alıp 4 de asist yaparak Tofaş'ın en etkili isimlerinden biri oldu. 


17'şer sayı kaydeden Josh Owens ve Kenny Kadji yanında, diğer Türk oyuncuların da kayda değer süreler aldığı final maçında 17 dakika süre alan Mert Konuk 6 sayı - 2 ribaunt - 2 asist, 14 dakika süre alan Berkan Durmaz 3/3 saha içi isabetiyle 8 sayı - 5 ribaunt, 13 dakika süre alan Muhsin Yaşar 8 sayı - 6 ribaunt - 1 asist - 1 top çalma ve 8 dakika süre alan Kadir Bayram da 3 asistle galibiyete katkıda bulundular. 


Turnuvanın genelinde Tofaş'ta altyapıdan yetişen genç oyuncuların süre alması sevindirirken, Yiğit, Muhsin, Berkan, Mert ve Kadir aldıkları süreler ve sergiledikleri basketbol ile bu sezon BSL'de de önemli süreler alacaklarının sinyallerini verdiler. Umarım Orhun Ene de hazırlık maçlarında süre verdiği bu gençlere ligde ve Avrupa'da da hakkettikleri süreleri verir ve gelişimleri yolunda onlara destek olur. 

12 yorum:

  1. Oldukça zevkli ve heyecanlı bir maçtı

    YanıtlaSil
  2. Tofaş ile basketbolda alt yapının önemini görmiş olduk. Alt yapıya değer veren ve bütçe ayıran takımlar her daim kazanıyor.

    YanıtlaSil
  3. kendisini bu başarısından dolayı çok tebrik ediyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Genç yaşta spora atılanlar daha iyi yerlere geliyor tebrikler

    YanıtlaSil
  5. Yiğit Arslan gerçekten çok değerli bir oyuncu umarım harcanıp gitmez NBA oyuncusu olma potansiyeli var.

    YanıtlaSil
  6. Genç oyuncuların süre alması gerçekten önemli bu şekilde kendilerini gösterebiliyorlar.

    YanıtlaSil
  7. yiğit aslan gerçekten tofaşı çok iyi oynatıyor taraftarı değilim ama fanı olmaya yakınım gibi

    YanıtlaSil
  8. bizim için çok değerli bir oyuncu ve helal olsun yiğidime diyorum

    YanıtlaSil
  9. 17. Cevat Soydaş Turnuvası bu sene beklediğimden daha güzel geçti. Birçok maçını büyük bir ilgiyle izledim. Tofaş'ta şampiyonluğu sonuna kadar hak etti, tebrikler.

    YanıtlaSil
  10. Böyle alt yapıdan yetişen sporculara çok ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
  11. Yiğit Arslan bence hiç şüphesiz Cevdet Soydaş turnuvasının en değerli oyuncusudur. Gerçekten bu sene Tofaş'ta harikalar yaratıyor.

    YanıtlaSil
  12. Yiğit Arslan bence hiç şüphesiz Cevdet Soydaş turnuvasının en değerli oyuncusudur. Gerçekten bu sene Tofaş'ta harikalar yaratıyor.

    YanıtlaSil