3 Eylül 2017 Pazar

Slovenya keyiflendirmeye devam ediyor!

Eurobasket 2017'nin ilk maçından sonra yazdığımız değerlendirmemizde Slovenya'nın ne kadar tehlikeli bir takım olabileceğinden bahsetmiştik. Nitekim Slovenya, turnuvanın favorilerinden biri olarak görülen ancak bazı problemler yaşayan Yunanistan'ı oldukça çekişmeli bir mücadele sonunda 78-72'lik bir skorla mağlup etmeyi başardı.


Yunanistan'ın hücumdaki tutukluğunun yine gözler önünde olduğu bu mücadelede, Kostas Sloukas 18 sayı, 3 ribaunt, 6 asist ile mücadele ederken Pappas, Printezis ve Papagiannis'in 10'ar sayısı Yunanistan'a yeterli olmadı. Yunanistan'ın sinyal vermeye devam eden oyunu, Giannis Antetokounmpo'nun sakatlığından sonra oldukça bozulmuşa benziyor. Sert savunmalar ile karşılaştığında bu savunmaya alternatifler üretmekte oldukça zorlanan Yunanistan, aynı zamanda yüzü dönük birebir oynayacak bir oyuncunun eksikliğini de çekiyor gibi. 3. periyotun başlarında savunmayı sertleştirip 6-7 sayı öne geçmeye başarsalar dahi hücumda tıkanmaları sonrasında Slovenya'ya yakalanmaktan kurtulamamaları da bu durumu işaret ediyor. Özellikle de 4. periyotun bir bölümünde Kostas Sloukas'ın üst üste iki pozisyonda birebir el üstü üçlük denemesi, Slovenya'nın maçın direksiyonunu eline almasını sağlayan en önemli unsurlardan bir tanesiydi.


Slovenya cephesinde ise Luka Doncic 22 sayı, 5 ribaunt, 3 asist ve Goran Dragic 20 sayı, 4 ribaunt, 4 asist ile yıldızlaşırken kritik anlarda attığı kritik üçlükleri ile takımına hayat veren Klemen Prepelic 16 sayı, 3 asist ile mücadele etti.

İki başarılı guardı Dragic ve Doncic tarafından sürüklenen Slovenya, aynı zamanda Prepelic, Blazic, Muric ve Vidmar gibi görev adamlarından da özellikle savunma ve efor tarafında beklediği katkıyı alınca oldukça keyifli bir görüntü çizdi. Değerlendirmemizde bahsettiğimiz gibi Anthony Randolph gibi takıma pek çok noktada katkı sağlayabilecek bir oyuncunun performansını arttırmasıyla gerçekten madalya adayı olabilecek bir takım görüntüsündeler. Buna rağmen Anthony Randolph'un turnuva başından beri çizdiği tutuk ve isteksiz görüntü gözlerden kaçmıyor. Turnuvanın başından beri yüzde 29'luk bir yüzde ile mücadele eden Randolph, aynı zamanda yaptığı tercih hataları ile de göze çarpıyor. Nitekim 78-72'lik skorla kazanılan Yunanistan mücadelesinde +/- ratingi -5 olan Randolph, bu mücadelede yalnızca 17 dakika süre aldı. Slovenya'nın başarılı koçu Igor Kokoskov ise bu soruna bir çözüm bulmuşa benziyor: Vlatko Cancar! 2017 NBA Draftı'nda 49. sıradan Denver Nuggets tarafından seçilen 20 yaşındaki Mega Leks oyuncusu, atletik figürü, sağlam sayılabilecek savunması ile iki forvet pozisyonunu da oynayabiliyor. Anthony Randolph'tan beklenen bazı görevleri üstlenebilecek olan genç oyuncu, Yunanistan maçında skor üretemese de 20 dakika boyunca oyunda kalıp 4 ribaunt, 1 asist, 1 top çalması ve savunması ile artı puanı hanesine yazdırdı. Bunun yanında oyunda kaldığı 20 dakika boyunca +/- ratingi +5 olan genç oyuncunun, turnuvanın ilerleyen maçlarında süresini arttırması oldukça mümkün!

Bu haliyle dahi oldukça keyif veren bir basketbol oynayan Slovenya, Anthony Randolph'un kendine gelmesiyle oldukça önemli bir madalya adayına dönüşebilir. Bakalım ilerleyen maçlarda neler izleyeceğiz? Anthony Randolph kendine gelebilecek mi, yoksa genç Vlatko Cancar takımının 4 numarada ihtiyaç duyduğu kaliteli dakikaları kaldırabilecek mi?

1 yorum:

  1. Luka Doncic geçenlerde bir açıklama yapmıştı maçlarda elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım elimden gelenin en iyisini yapacağım diye Eurobasket'ten güzel bir sonuç alıp ayrılacağından bahsediyordu. Görünen o ki takım iyiye gidecek :)

    YanıtlaSil