17 Eylül 2017 Pazar

Eurobasket 2017 bir "ilk"le sona erecek

Eurobasket 2017 bu akşam oynanacak iki maçla son bulacak. 21:30'da Slovenya ve Sırbistan şampiyonu belirleyecek maçta karşı karşıya gelecekken, bu maçın sonucu iki takımdan birini ilk kez Avrupa şampiyonu yapacak. Heyecanlı geçeceğini ve ülkelerinden gelecek taraftarlarla birlikte oldukça renkli görüntülere sahne olacağını düşündüğüm final maçının galibi ilk kez Eurobasket şampiyonluğu elde edecek. 


Sırbistan daha önce Yugoslavya adıyla Avrupa şampiyonlukları yaşasa da, Yugoslavya dağılıp Sırbistan adını aldıktan sonra en en iyi derecesini 2009 yılındaki Avrupa ikinciliği ile elde edebildi. 2001'de İstanbul'da Yugoslavya adıyla 12 Dev Adam'ı yenerek şampiyon olan Sırplar, yeni isimleriyle 2009'da finale kadar yükselseler de İspanya'ya 63-85 yenilmekten kurtulamamışlardı. 


Slovenya ise en büyük başarısını yine aynı turnuvada Avrupa dördüncüsü olarak elde etti. Eurobasket 2009'da yarı finalde Sırbistan'a uzatmada 92-96 yenilerek final şansını kaybeden Slovenler 3.lük/4.lük maçında ise Yunanistan'a 56-57 mağlup olarak Avrupa dördüncüsü olmuşlardı. Bu akşamki Sırbistan kadrosunda 2009 kadrosundan sadece Milan Macvan bulunurken, Slovenya'da ise Goran Dragic bulunuyor. 


Bugüne kadar Avrupa şampiyonaları finallerinde 4 kez karşı karşıya gelen iki takımdan Slovenya'nın 3, Sırbistan'ın ise 1 galibiyeti bulunuyor. Bu galibiyeti 2009 yarı finalinde alan Sırplar bu akşam Slovenya'ya yine kritik bir maçta rövanşı vermemeye çalışacaklar. 

6 yorum:

  1. ben slovenya'nın kupayı kaldırmasını istiyorum maçı hangi kanaldan takip edebilirim?

    YanıtlaSil
  2. Çok çekişmeli ve eğlenceli bir maç olacağı kesin. Kupayı Sırbistanın alacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ben slovenyadan yanayımç. sırpları sevmiyorum bu yuzden kalbim slovenyadan yana

    YanıtlaSil
  4. Son maçlara doğru heyecan iyice artıyor galip slovenya mı olacak yoksa sırbistan mı merakla bekliyoruz

    YanıtlaSil
  5. Eurobasket sona erdi ama bu seneki turnuva uzun süre unutulmayacak gibi. Özellikle finale çıkan takımlar Slovenya ve Sırbistan bence sürpriz iki takım oldu ve hakeden taraf kazandı en sonunda.

    YanıtlaSil
  6. Slovenya gerçekten şampiyonluğu hak ederek kazandı. Ben isterdim ki milli basketbol takımımız şampiyon olsun, umarım gelecek turnuvalarda daha iyi oluruz.

    YanıtlaSil