5 Eylül 2017 Salı

12 Dev Adam'ın grubunda hesaplar karıştı

Eurobasket 2017'de D Grubu'nda mücadele eden Türkiye'nin grubunda zirve ve gruptan çıkma mücadelesi bugün oynanan maçlar sonrasında oldukça karıştı. Letonya'nın Rusya karşısında ilk yarısını 34-44 geride kapattığı maçın ikinci yarısındaki performansıyla sahadan 84-69 galip ayrılması zirve hesaplarını farklı bir boyuta soktu. Henüz Türkiye - Belçika maçının oynanmadığı şu dakikalarda Letonya, Sırbistan ve Rusya üçlü averajla ilk 3 sırayı paylaşırken, bu akşam karşı karşıya gelecek Türkiye ve Belçika ise birer galibiyetteler. 


12 Dev Adam'ın bu akşam Belçika'yı yenmesi halinde yarınki Letonya maçı, gruptan çıkmayı garantileyecek milliler için grup üçüncülüğü mücadelesi maçı haline gelecek. Rusya'nın Büyük Britanya, Sırbistan'ın da Belçika karşısında galibiyet elde edeceklerini düşünürsek, yarınki Türkiye - Letonya maçının galibi grubu üçüncü, mağlubu ise dördüncü  sırada tamamlayacak. Dördüncülüğün Son16'da İspanya ile karşılaşmak demek olacağını hatırlatalım. Grubun zirvesinde üçlü averaj üstünlüğünü elde eden Letonya ise kazandığı takdirde grubu lider bitirecekken, kaybettiği takdirde dördüncü olarak İspanya'nın rakibi olacak. Dolayısıyla yarınki maça onların da oldukça ciddi çıkacağından hiç şüphemiz yok. Bu akşam Belçika'ya yenilmemiz halinde ise Avrupa Şampiyonası'na veda edeceğimizi hatırlatıp, akşamki maçta 12 Dev Adam'a başarılar dileyelim.

1 yorum:

  1. basketbolda ülkemiz son bir kac yılda buyuk ilerleme sağladı.. ancak bu ilerlemesini sürdürmesi ve kalıcı olması gerek. dilerim bu yıl da basarısını devam ettirir

    YanıtlaSil