6 Mayıs 2017 Cumartesi

Savunmak yok! Bam! Bam! Bam!

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 29. hafta bugün oynanan maçlarla başlarken günün ilk maçları adeta hücum düellosu şeklinde geçti. Yazıyı yazdığım an itibariyle tamamlanan beş maçta toplam 951 sayı atılırken takım başına ortalama 95.1 sayı seyrettik. Halk Enerji TED Ankara Kolejliler'in 69 sayısını dahil etmediğimizde ise 9 takımın ortalama 98 sayı kaydettiği, dört takımın da 100 sayı üzeri hücum ettiği haftada basketbolseverler basketbolun hücum yönünden oldukça aktif maçlar izlerken, bazı takımların iddiasının kalmamasıyla birlikte savunlaların da oldukça düştüğü gözlendi. 


Günün ilk maçında Demir İnşaat Büyükçekmece'nin konuğu olan Darüşşafaka Doğuş rakibini 107-93 mağlup etti. İki takımın da yüksek hücum yüzdesiyle mücadele ettiği maçta toplam 46 asist izlenirken (25-21 Büyükçekmece lehine), savunma anlamında sahada fazla bir çaba göremedik. Brad Wanamaker'ın 3/3 üçlükle 21 sayı - 5 asist ve Dairis Bertans'ın 4/5 üçlük ile 16 sayı - 6 asist - 4 ribaunt - 4 top çalma istatistikleriyle Darüşşafaka hücumuna liderlik ettikleri maçta Büyükçekmece'nin en skorer ismi ise 20 sayı - 5 ribaunt ile mücadele eden Andrija Stipanovic oldu. 


17:00'de Gaziantep'te başlayan maçta ise Gaziantep Basketbol'un konuğu Muratbey Uşak'tı. Ev sahibi ekipte Andy Rautins'in 10/11 üç sayı isabeti ve 32 sayı ile yıldızlaştığı maç da aynen Daçka maçı gibi yüksek skorlu geçerken, maç boyunca 19 üç sayı isabeti kaydeden Gaziantep Basketbol sahadan 111-91 galip ayrılarak hem Play-Off'u garantiledi hem de Pınar Karşıyaka ile yürüttüğü yedincilik mücadelesindeki iddiasını sürdürdü. Gaziantep Basketbol'da Will Cherry 23 sayı - 7 ribaunt - 7 asist, Davon Jefferson 21 sayı - 7 ribaunt ve Marcus Denmon da 17 sayı - 10 asist ile galibiyette rol alan diğer isimler oldular. 


Aynı saatteki bir diğer maçta da Bursa'da Tofaş ile YeşilGiresun Belediye karşı karşıya geldi. Düşük de olsa Play-Off ümidi bulunan Tofaş, maça beklenen agresifliğin ötesinde oldukça tutuk başlarken, iki takımın da genç oyuncularına fazlaca süre verdiği maçın ilk yarısı YeşilGiresun ikinci yarısı ise Tofaş'ın üstünlüğüyle geçti. Önceki iki maçın aksine bu maçta 100 sayıyı geçen takım olmasa da, maç sonundaki 92-87'lik Tofaş üstünlüğü bize yine yüksek sayılabilecek bir skor izletti. YeşilGiresun'un ilk yarıda skorda önde olmasının en büyük pay sahibi olan Ricky Ledo ikinci yarıda düşük yüzdeyle oynamasına rağmen karşılaşmayı 34 sayı ile tamamlarken, Tofaş'ta ise homojen olarak dağıldı ve 6 oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. Vasilije Micic'in 18 sayı - 9 asist - 4 top çalmalık performansı Tofaş'ın en etkili istatistiği olurken, genç Yiğit Arslan da 14 sayı - 5 ribaunt ile aldığı 27 dakikanın hakkını verdi. 

Günün dördüncü maçında Best Balıkesir ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya geldi. Maç Best Balıkesir için lige tutunabilmek için son şans anlamına gelirken, Pınar Karşıyaka da galibiyet alıp Play-Off'u garantilemek amacıyla sahaya çıktı. Maçın kritikliğine rağmen özellikle ilk yarıda iki takımın da savunmayı düşünmediği ve tamamen hücuma dayalı bir basketbol oynadığı izlenirken Pınar Karşıyaka ilk yarısını 59-50 önde tamamladığı karşılaşmanın son dakikalarında yaptığı hatalar ve Delroy James'in son saniye turnikesiyle sahadan 99-101 mağlup ayrıldı ve Play-Off biletini son haftadaki Tofaş maçına bıraktı. Best Balıkesir ise bu galibiyete rağmen Trabzonspor'un TED Kolejliler galibiyet sonrası BSL'den düşen ikinci takım oldu. Best Balıkesir'de Andrew Andrews 26 sayı - 4 ribaunt, Joey Dorsey 20 sayı - 9 ribaunt ve Delroy James 16 sayı - 7 ribaunt - 8 asist ile galibiyetin mimarları oldular. 18:30'da başlayan maçta ise Trabzonspor Medical Park, Halk Enerji TED Kolejliler'i 101-69 yenerek ligde kalmayı garantiledi. 

1 yorum:

  1. Not: Yazı tamamlandığında henüz Fenerbahçe - Beşiktaş maçı bitmemişti

    YanıtlaSil