8 Şubat 2016 Pazartesi

Rio yolundaki gizli tehlike: Kanada

2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak için yaz başında Filipinler'de eleme maçları oynayacak milli takımımızın gruptaki rakiplerinden biri Kanada. Uzun süre basketbol sahnesinde pek yer almadıktan sonra son yıllarda adını yeniden duyurmaya başlayan ve özellikle NBA'de oynayan oyuncularıyla önümüzdeki birkaç yıl içinde Amerika basketbolunun iddialı ekipleri arasında yer alacağı izlenimini veren Kanada, aynı zamanda başarıyla parkeye yansıttıkları sert savunmalarıyla 12 Dev Adam için çok kolay bir lokma olmayacağa benziyor. Biz de kısaca rakibimizi tanıyalım dedik. 


Kanada Milli takımının oyun kurucu pozisyonunda Toronto Raptors ile başarılı bir sezon geçiren Cory Joseph bulunuyor. Raptors'ta kenardan gelerek 8.6 sayı - 3.1 asist ortalamaları yakalayan Joseph yanında Philadelphia 76ers'tan Nick Stauskas ve Milwaukee Bucks rotasyonunda yer bulan Tyler Ennis de guard rotasyonunu genişleten diğer isimler. Kısa rotayonuna Zalgiris Kaunars'lı Olivier Hanlan'ın girip giremeyeceği bir soru işareti olurken, ülkemizde Royal Halı Gaziantep'ten tanıdığımız Andy Rautins ve Bredy Heslip de keskin şutörler olarak kadroya girmesi sorgulanan diğer isimler. 


3 numarada Minnesota Timberwolves'un yıldızı, geçtiğimiz sezonki NBA draftının 1 numarası Andrew Wiggins yer alırken; bir önceki senenin 1 numarası Anthony Bennett ile birlikte Aaron Doornekamp da rotasyonu zorlayacak isimler olarak dikkat çekiyorlar. Wiggins bu sezon Minnesota Timberwolves'ta 20.8 sayı - 3.8 ribaunt ortalamasıyla mücadele ederken, Kanada Milli Takımı'nın da skor yükünü çekecek isim olarak dikkat çekiyor. Yine Timberwolves forması giyen ve bir draft 1 numarası olarak hayal kırıklığı yaratan Bennett ise Doornekamp ile birlikte rotasyona girmek için mücadele edecekler. 

Pota altında ise Cleveland Cavaliers'ın ribaunt canavarı Tristan Thompson ve Boston Celtics'in pivotu Kelly Olynyk yer alırken, Andrew Nicholson, Dwight Powell ve Robert Sacre de kadroda yer almaya çalışacaklar. Thompson bu sezon 7.8 sayı - 9.3 ribaunt ortalamasıyla mücadele ederken, Olynyk ise 10.4 sayı - 4.4 ribaunt ile oynadığı süreye oranla iyi bir hücum performansı yakalamış durumda. Orlando Magic rotasyonunda yer edinen Nicholson ve Dallas Mavericks'te süre alan Powell'ın ise takımlarında aldıkları sürelerle Laskers'lı Sacre'ye oranla milli takıma seçilme ihtimalleri daha yüksek gibi. Joel Anthony'nin ilerleyen yaşıyla birlikte artık kadroya girmesi beklenmezken, Hint asıllı 2.26'lık dev pivot Shim Bullar'ın akıbeti son dakikada belli olacak. 

1 yorum:

  1. Harun Erdenay ve ekibinin Kanada'yı küçümsediklerini sanmıyorum. O kadar cahil değillerdir; ama iddialı gözükmek için "tek rakibimiz Fransa" tarzı açıklamalar yapıyorlar.

    YanıtlaSil