7 Şubat 2016 Pazar

Ergin Ataman'ın Euro Cup kumarı

Galatasaray Odeabank bu akşam Anadolu Efes karşısında eksikleriyle çıktığı maçta sahaya yansıttığı başarılı performansla rakibini 78-85 mağlup ederek zirve yolunda çok değerli bir galibiyet elde etti. Eksikler nedeniyle sınırlı bir rotasyon kullanmak zorunda kalan Ergin Ataman dakikaları 12 kişilik maç kadrosundan sadece 7 oyuncu arasında paylaştırırken bu maça verdiği değeri de göstermiş oldu. Hafta içi Euro Cup'ta vereceği kritik Sassari sınavı öncesi kadro darlığı nedeniyle bir tercih yapmak durumunda olan Ataman, Anadolu Efes karşısında sadece yedi kişiyle kurduğu rotasyonuyla, bir nevi kumar oynayıp çarşamba günkü maçtaki yorgunluğu riske atarak birinci önceliğinin lig olduğunu da göstermiş oldu.  


McCollum ve Green'in yokluğunda çıktığı kritik maçta zaman zaman süre verdiği Şafak, Ege, Duşan gibi isimleri de kullanmayan Ataman, elindeki yedi kişiyi ise olabildiğince başarılı kullandı. Bu noktada takımın da verdiği yüksek reaksiyon Galatasaray'ı maçın tamamında skorda önde tutarken 40 dakika sahada kalan Vladimir Micov hiç kaçırmadan 2/2 ikilik, 5/5 üçlük, 2/2 serbest atış ve 6 ribauntla maçın kahramanı oldu. Göksenin de sahada kaldığı 33 dakikada bir an olsun mücadeleyi ve savunmayı bırakmazken, 12 sayı, 7 ribaunt, 4 asistlik performansıyla galibiyete ciddi katkıda bulundu. Son çeyrekteki kramp belki de bu mücadelenin en büyük kanıtıydı. Dorsey'nin çok kötü bir gününde olduğu maçta yine 30 dakika sahada kalan Stephanie Lasme ise 7/9 saha içi, 7/8 serbest atışla 21 sayı kaydederken, eski takımı ve antrenörüne adte bir mesaj yolladı. Rotasyonun diğer iki ana parçası Shilb ve Sinan da 36'şar dakika sahada kaldılar. 


Galatasaray geçen sezonki kadronun temel taşlarını korumasının da etkisiyle bu şekilde dar rotasyonla yüksek dakikalar oynamaya alışmış bir takım. Zaten Ergin Hoca'nın da dar rotasyon kullanma alışkanlığını biliyoruz. Fakat yine de Avrupa'ya tamam/devam maçı olan Sassari maçı öncesi kenardan birkaç dakika da olsa Şafak veya Ege'nin katkısı sahadaki isimleri biraz olsun dinlendirmede faydalı olabilirdi diye düşünüyorum. Bana kalırsa bu kararıyla Ataman, bu sezonki önceliğinin lig olduğunu ortaya koymuş oldu. Zira Sassari gibi çok sert olmasa da hızlı basketbolu seven bir takım karşısında, iki gün ara sonrası maç oynamayı göze almak, her ne kadar kağıt üzerinde üstün olunsa bile ciddi bir kumar olarak nitelendirilebilir. 

2 yorum:

  1. Galatasaray kadrosu bu tempoya geçen seneden alışkın da olsa Sassari gibi hızlı basketbolu seven bir takıma karşı yorgun çıkmak çok akıllıca değil bana göre de.

    YanıtlaSil
  2. Her türlü Sassari'yi yenerler.

    YanıtlaSil