2 Şubat 2016 Salı

Kaf Kaf kazandı grupta işler karşıtı: 43-76

Euro Cup K Grubu'nda mücadele eden iki temsilcimiz Trabzonspor Medical Park ve Pınar Karşıyaka'yı Trabzon'da karşı karşıya getiren mücadelede, ikinci çeyrekle birlikte kontrolü ele alan konuk ekip sahadan 43-76 galip ayrıldı ve bu sonuçla gruptaki ilk 2 mücadelesini kızıştırarak grubun kaderinin son maçlara kalmasını sağladı. İlk çeyreği 16-17 önde tamamlayan Kaf Kaf, ev sahibi ekipte Dwight Hardy'nin sakatlanıp kenara gelmesi ardından kontrolü eline aldı ve rahat bir galibiyet elde etti. 


Başa baş geçen ilk çeyrek sonrası ikinci çeyrekte hücum etmekte zorlanan Trabzonspor Medical Park, çeyrek boyunca hiç saha içi isabeti sağlayamadan 5 sayıda kaldı. Karşıyaka'da ise Lazeric Jones'un yüzdeli ve skorer oyunu farkın açılmasını sağlarken ilk yarı 21-36 yeşil kırmızılıların üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda da bordo mavili ev sahibi ekip hücum etmekte zorlanırken, Pınar Karşıyaka'nın yaptığı basit hatalara rağmen fark 25 sayıya kadar yükseldi: 30-55. Son çeyrekte tüm oyuncularına yer veren Ufuk Sarıca'nın Karşıyakası, süre bulan tüm isimlerin sayı kaydettiği maçı 43-76 kazandı. Pınar Karşıyaka'da Colton Iverson 14 sayı - 8 ribaunt ve Lazeric Jones 13 sayı - 4 asistle dikkat çekerlerken, kenardan gelip 11 dakika süre alan Egemen Güven ise 6 sayı - 6 ribaunt - 1 blok ile karşılaşmayı tamamladı. Trabzonspor'da çift hanelere ulaşabilen isimler 10'ar sayı ile Andrija Stipanovic ve Damian Kulig oldular. 


Bu sonuç sonrası grupta ilk iki hesapları iyice karışırken yarın İtalya'da Reggio Emilia ve Energia Trento arasında oynanacak karşılaşmanın önemi de iyice arttı. Yarınki maçı Reggio Emilia'nın kazanması halinde son haftaya iki İtalyan ekibi 3'er, temsilcilerimiz ise 2'şer galibiyetle girecekler. Bu durumda temsilcilerimizin avantajlı averaj elde edecekleri galibiyetler sonrası-ki bu averajlar yarınki maç neticesinde belli olacak- dörtlü averaj sonrası iki ekibimiz de gruptan çıkma başarısı yakalayabilirler. Yarın Trento'nun galibiyeti ise Trento'yu grup lideri yapacakken Trabzonspor'un hem Reggio Emilia hem de Karşıyaka'ya karşı ikili averaj dezavantajına sahip olduğundan gruptan çıkamaması kesinleşecek. Bu durumda gruptan çıkacak ikinci takım Karşıyaka Arena'da oynanacak Pınar Karşıyaka - Reggio Emilia maçının galibi olacak. 

2 yorum:

  1. Bu sezon sürekli yeniyoruz Trabzon'u.

    YanıtlaSil
  2. Bugünkü Trento galibiyeti sonrası Trabzon'un şansı kalmadı. Haftaya KSK-R.Emilia maçı galibi tur atlayacak.

    YanıtlaSil