21 Şubat 2016 Pazar

Fiat Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin

Fiat Türkiye Kupası'nın son gününde Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş arasında oynanan final maçını 67-65 kazanan Fenerbahçe çarşamba gününden beri devam eden maçlar sonunda kupanın sahibi oldu. Son hücuma 1 sayı geride giren Fenerbahçe, son hücumda Bogdanovic'in üç sayılık basketiyle sahadan 67-65 galip ayrıldı ve Fiat Türkiye Kupası'nı beşinci kez müzesine götürdü. Darüşşafaka ise ikinci kez yaşadığı Türkiye Kupası finali tecrübesinden de boynu bükük ayrıldı. 


Karşılıklı sayılarla başlayan ilk çeyreğin sonlarına doğru skor üstünlüğünü elde eden Fenerbahçe ilk çeyreği 21-18 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk birkaç dakikası skor başabaş geçmeye devam ederken, sonrasında Daçka'nın kolay sayı bulmasına izin vermeyen Fenerbahçe farkı açmaya başladı. Fenerbahçe'nin Hickman ve Bogdanovic ile bulduğu sayılara Daçka Wilbekin ve Semih ile karşılık verirken, son 2.5 dakikaya sarı lacivertliler 38-27 önde girdi. Çeyreğin sonlarında Markoishvili'nin 5 sayısı devreye girerken Daçka'nın farkı 5'e indirmesini sağladı: 38-33.




Üçüncü çeyreğe Fenerbahçe 5-0'lık bir seriyle başlarken, Daçka dakikalar ilerledikçe savunmayı sertleştirmeye başladı. Hücumda ise Wilbekin ve Markoishvili ile sayılar bulan Darüşşafaka Doğuş, Markoishvili'nin üçlükleriyle final çeyreğine girerken farkı tekrar 5 sayıya indirdi: 56-51. Final periyodunda mücadele ve çekişme giderek arttı. Üçüncü çeyrekte olduğu gibi final periyodunda da Wilbekin ve Markoishvili'nin sayılarıyla maça tutunan Darüşşafaka 06:20 kala 57-59 öne geçti. Obradovic'in aldığı mola sonrası savunmada daha sert ve istekli olan, hücumda da daha yüzdeli oynayan Fenerbahçe Datome ve Bogdanovic ile tekrar öne geçti. Sertleşen savunmalar bu dakikalarda iki takımın da kolay sayı bulmasına engel olurken, maç sürekli olarak 1 basket marjında gidip geldi.

Son dakikaya Vesely'nin basketiyle 64-63 Fenerbahçe önde girerken, 15 saniye kala Wilbekin'ın jump-shot'ı Daçka'yı tekrar öne  geçirdi. Son hücumda iki kez şut şansı bulan Fenerbahçe bitime 1 saniye kala Bogdanovic'in bulduğu 3 sayılık basket ile sahadan 67-65 galip ayrılarak Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.  

Fenerbahçe'de kupayı getiren basketin sahibi Bogdan Bogdanovic 21 sayı- 4 ribaunt ile MVP ödülünün de sahibi olurken, Jan Veslely 14 sayı- 9 ribaunt ile ona e büyük desteği veren isim oldu. Darüşşafaka Doğuş'ta ise Manuchar Markoishvili 16 sayı - 4ribaunt, Scottie Wilbekin ise 15 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

3 yorum:

  1. Daha farklı bitmesini beklediğim bir maçtı. Daçka iyi geri dönüp öne de geçti; ama son savunmada şanssızdılar.

    YanıtlaSil
  2. Bogdanovic neden büyük basketbolcu olduğunu gösterdi. Bu kadar sakin ve soğukkanlı kullanılamazdı bir son hücum

    YanıtlaSil