15 Şubat 2016 Pazartesi

All-Star'lar kırılmadık rekor bırakmadılar

Dün gece Toronto'da yapılan NBA All-Star maçı NBA All-Star rekorlarını alt üst etti. Batı'nın 196-173 gibi bir skorla Doğu'yu yendiği karşılaşmada iki takım da yüksek hücum performansıyla rekorlara imza attılar.
 
 
Bugüne kadar bir All-Star maçında kaydedilen en yüksek skor 163'tü. Dün geceki maç sonrasındaki iki takım da 163 sayıyı geçerek hem kazanan hem de kaybeden takım için en yüksek skorlara imza atmış oldular. Aynı şekilde bir All-Star maçında atılan en yüksek sayı olan 321 sayı rekoru ise kaydedilen 369 sayı ile farklı bir şekilde tarihe gömülmüş oldu. İlk yarıdaki 92-90'lık skor da hem takım hem de toplam skor olarak rekorları kırarken, fazla faul görülmeyen maç NBA tarihinin en az serbest atış kullanılan ve isabet sağlanan All-Star'ı oldu. İki takım toplamda 4/7 isabet sağlarken, Batı Karması maç boyunca 1/2 serbest atış attı.

Dün gecenin en skorer ismi Paul George olurken, George kaydettiği 9 üç sayılık isabetiyle Carmelo Anthony'nin 2014'te attığı 8 üçlüğü geçip rekorun yeni sahibi oldu. İki takım 31'i Batı olmak üzere toplam 51 üç sayı isabeti sağlarken iki istatistikte de yeni rekorların sahibi oldular. Gecenin en skoreri olmasa da kazanan takımın en etkili ismi olan ve 31 ayı - 8 ribaunt - 5 asist - 5 top çalma ile MVP ödülünün sahibi Russell Westbrook ise 1959'dan Bob Pettit'ten beri üst üste iki kez All-Star MVP'si olan ilk basketbolcu oldu.
 
 
Son olarak da Kobe Bryanttan bahsetmeden geçmeyelim. Kariyerinin son senesinde son All-Star'ına çıkan Bryant, üst üste 18.All-Star'ına çıkarak tarihe geçerken, kaydettiği saha iç isabetlerle kendinde olan saha içi isabet (FG made) rekorunu 115'e yükseltti. Bryant aynı zamanda 38. top çalmasını da yaparak Jordan'ı geçerek son All-Star'ında bir rekoru daha kariyerine ekledi.

1 yorum:

  1. Olay koş koş at at'a döndü. Bu rekorların kırılması normal. Heyecanı geçtim ama az buçuk savunma yapılsa belki seyir zevki açısından da daha ilginç görüntüler ortaya çıkabilir.

    YanıtlaSil