27 Şubat 2016 Cumartesi

İstanbul Büyükşehir X faktörlerle kazandı

Kazanma alışkanlığı olmayan, sahada lider niteliği taşıyan fazla oyuncusu bulunmayan bir takımda X faktör tanımlamak çok kolay değildir; fakat bugün İstanbul BBSK - Beşiktaş Sompo Japan maçındaki tablo bu başlığı atmamızı haklı kıldı. Çok kaliteli olmasa da çekişmeli geçen maçta Beşiktaş'ı 74-69 mağlup eden İstanbul Büyükşehir Belediye'de 11 oyuncu süre bulurken, bunlardan 9'u süre buldular. Bu oyunculardan ise Uğur Dokuyan ve Deniz Kılıçlı ise performanslarıyla galibiyette önemli rol oynadılar. 

Maça çıkarken sadece 3 galibiyetle son sırada bulunan İstanbul BBSK'de Ertuğrul Hoca galibiyet telaşıyla yabancı oyuncularına inisiyatifi verip son kozlarını oynayabilirdi. Fakat o bugün sahada tüm oyuncularına hakkettikleri süreleri vermeyi tercih etti. 26 dakika kalan Deniz Kılıçlı pota altında oldukça etkili olarak karşılaşmayı 5/6 saha içi isabetiyle 10 sayıda tamamladı. Son Karşıyaka maçında da 20 sayı üzerine atan Deniz böylece yükselişini sürdürdü. 


Benzer şekilde 23 dakika süre alan Uğur Dokuyan ise sezon boyunca yakaladığı 3.5 sayı ortalamasını daha ilk çeyrekte iki üçlük isabeti bularak geçmiş oldu. 12 sy- 2 rb ile karşılaşmayı tamamlayan Uğur galibiyette önemli rol oynayan bir diğer isim oldu. Diğer Türk oyunculardan Cemal, Metecan, Erbil'de 7'şer sayı bulurkarken, 5 dakika sahada kalan Mert Çevik ise 1 üçlük isabeti kaydetti. 

Son bir not da Markota'ya... Maç boyunca sürekli çember döven tecrübeli forvet, maçın en ktirik üçlüklerinden birini eli titremeden Beşiktaş potasına göndererek neden 20 dakika üzerinde sahada kaldığını izleyenlere hatırlattı. 

0 comments:

Yorum Gönder