27 Şubat 2016 Cumartesi

Gaziantep'ten muhteşem 3.çeyrek geri dönüşü:83-81

Royal Halı Gaziantep Basketbol Süper Ligi 19. haftasında konuk ettiği Banvit önünde muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Maçta bir ara 20 sayıyla geri düşen Antep ekibi, ikinci yarıda sahaya koyduğu basketbolla güçlü rakibi karşısında 83-81'lik çok değerli bir galibiyete imza attı. Royal Halı Gaziantep böylece ligdeki dokuzuncu galibiyetini alıp Play-Off iddiasını sürdürürken, Banvit sekizinci yenilgisini alarak üst sıralardaki mücadelede önemli bir yara aldı. 


Maçın ilk 6.5 dakikasını 18-17 ev sahibi ekip önde geçtikten sonra Vidmar ile etkili olan Banvit, çeyreği 18-23 önde geçip, ikinci periyoda da hızlı başladı. Fortson, Simmons ve Carmichael'in skorer oyunlarıyla farkı açan Banvit, devrenin bitimine 1 dakika kala 30-48'lik üstünlüğü yakaladı ve soyunma odasına da 33-51 önde gitti. 


İkinci devreye Vidmar'ın turnikesiyle başlayıp maçtaki en büyük farkı yakalayan Banvit, hücumda zorlanmaya başlayınca 9-0'lık Gaziantep serisi geldi. Can ve Colloway'in sayıları ev sahibini her geçen dakika maça daha fazla ortak ederken, son 3.5 dakikadaki 9-2'lik seri sonrası final periyoduna 59-60 Banvit üstünlüğüyle girildi. Bu çeyrekte Royal Halı Gaziantep 26-9'luk bir üstünlük sağlarken, yapılan geri dönüş oyunun momentumunu da ev sahibi ekip tarafına çevirdi. Son 10 dakikaya da Gaziantep hızlı başlarken skor üstünlüğünü eline geçirdi. Özellikle Can'ın yüzdeki hücumları sayesinde Antep skor bulmakta zorlanmazken Carmichael ve Johnson Banvit'in skordan kopmamasını sağladı. Son dakikadaki taktik faullerde Colloway 2 serbest atış kaçırsa da Banvit son hücumdan Slaughter ile yararlanamayınca sahadan galip ayrılan taraf 83-81 ile Royal Halı Gaziantep oldu. 

Ev sahibi ekipte Earl Colloway 22 sayı, 11 ribaunt, 5 asist ile en etkili isim olurken, Jawad Williams 17 sayı, 5 ribaunt, Can Uğur Öğüt 16 sayı, 5 ribaunt, 5 asist ve Tomislav Ruzic 11 sayı, 3 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. Banvit'te ise Courtney Fortson ve Jackie Carmichael 17'şer sayı kaydederken, 14 ribaunt alan Adrien Moermann sadece 3 sayıda kalarak hücum tarafında takımına aynı katkıyı sağlayamadı. 

0 comments:

Yorum Gönder