25 Şubat 2016 Perşembe

Fenerbahçe ilk yenilgiyi Pana'dan aldı

Turkish Airlines Euroleague'de TOP16 turunun yenilgisiz ekibi Fenerbahçe, Atina deplasmanında konuk olduğu Panathinaikos'a 76-71 yenilerek namağlup ünvanını OAKA'da bıraktı. 18000 taraftar önünde zorlu bir maç oynayan temsilcimiz, yorgun gözüktüğü maçta fazla basit hata yaparak sekizinci maçlar sonrası ilk yenilgisini aldı. Gruba kötü bir başlangıç yapan Panathinakos ise üstüste dördüncü galibiyetini alarak sekiz maç sonunda 5 galibiyete ulaştı. Pana bu galibiyetle aynı zamanda bu sezon 4 Türk takımını da mağlup etme başarısı gösteren tek takım oldu. 


Maça iyi başlayan taraf Fenerbahçe olsa da, sarı lacivertliler ilk çeyrekteki mental üstünlüğünü ikinci çeyrek rakibine kaptırdılar. İlk 10 dakikada özellikle hücumda daha etkili taraf olan ikinci çeyreğin ortalarına kadar skoru önde götüren sarı lacivertliler, kafa olarak da maçı Panathinaikos'tan daha çok istiyor izlenimi veriyorlardı. Fakat Elliot Williams'ın oyuna girmesiyle hücumda canlanan, savunmada da sertleşen Panathinaikos taraftarının da devreye girmesiyle maça ortak olmaya başladı. Devre sonunda Udoh ve Datome'nin sayıları Fenerbahçe'ye nefes aldırırken soyunma odasına 36-36 eşitlikle gidildi. İlk yarıda iki takım da hücum ribauntlarıyla dikkat çekerken, alınan toplam 36 ribaundun 15'i (9-6 Pana) hücum ribaunduydu. Özellikle ilk çeyrek ev sahibi ekip iyi hücum edemiyorken temsilcimizin farkı açamamasının en büyük nedeni bu ofansif ribauntlardı. 


Üçüncü çeyreğe Panathinaikos'un hızlı başlayıp taraftarı devreye sokması biraz endişe yaratsa da Udoh ve Bogdanovic'in sayıları maça tekrar dengeyi getirdi. ÇEyrek karşılıklı sayılarla geçerken dar uzun rotasyonuna rağmen Datome'yi 3 numarada oynatmakta ısrar eden sarı lacivertliler, bu oyuncunun dördüncü faulünü almasıyla pota altında sıkıntı yaşamaya başladılar. Aynı zamanda topun çok fazla Dixon'un elinde kalması da dikkat çekerken, fazla dolaşmayan top ve zorlama hücumlar sonrası temsilcimiz sayı bulmakta zorlandı ve çeyrek sonuna 55-53 Panathinaikos üstünlüğüyle girildi. Final periyoduna tutuk başlayan Fenerbahçe'de Vesely'nin takip smacı takımı uyandırırken Melih'in üçlüğüyle bitime 7:30 kala skora tekrar eşitlik geldi: 58-58. Tam Fenerbahçe maça tekrar döndü derken, Feldeine'den gelen üçlük, Melih'in top kaybı ve Obradovic'e gelen teknik faul sonrası 5:30 kala Panathinaikos maçtaki en büyük farkı elde etti: 66-59. Bu dakikalarda Dixon'un zorlamaları, Bogdanovic'in kaçan serbest atışları temsilcimizin farkı kapatmasına engel olurken, son 2 içinde önce Udoh'un pota altından ardından da Dixon'un çizgi gerisinden sayıları son 45 saniyeye girilirken farkı 1 sayıya indirdi: 72-71. Son hücumda sazı eline alan Diamantidis'in Gist'e attırdığı sayı farkı 3'e çıkarırken Fenerbahçe'nin Bogdanovic ile cevabı verememsi sonrası Panathinaikos sahadan 76-71 ile galip ayrılarak üst üste dördüncü galibliyetini elde etti. 

Panathinaikos'ta Elliot Williams 14 sayı ile en skorer isim olurken, Miroslav Raduljica da 13 sayı, 5 ribaunt ile galibiyette rol oynadı. Fenerbahçe'de ise Ekpe Udoh 19 sayı - 7 ribaunt - 3 blok, Bobby Dixon 16 sayı, Jan Vesely de 12 sayı - 7 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. Fenerbahçe'nin bu kadar kötü oynadığı bir maçı kazanması sürpriz olurdu elbet; fakat her şeye rağmen son dakikada maçı kazanacak konuma gelebilmeleri bile kötü giden bir günde bile bazı olumlu sinyaller görmemiz sağladı. Son çeyrekte Obradovic'in aldığı teknik faul ve bu tekniğe neden olan gelişmeler ise üzerinde durulası konulardan biriydi. 

0 comments:

Yorum Gönder