24 Şubat 2016 Çarşamba

Cimbom uyuta uyuta istediğini aldı

Euro Cup TOP16 turunda iki Türk takımını karşı karşıya getiren eşleşmenin ilk maçında Pınar Karşıyaka sahasında konuk ettiği Galatasaray Odeabank'ı 67-64 mağlup etti. Karşılaşmanın ilk yarısını 38-27 önde kapatan ve ilk yarı boyunca oyunun kontrolünü elinde tutan Kaf Kaf, ikinci yarıda Galatasaray'ın yavaş yavaş farkı kapatmasına engel olamayınca İstanbul'daki ikinci maç için avantaj sayılabilecek çift haneli galibiyeti elde edemedi. Galatasaray ise istediği hücumları bulamadığı bir günde, özellikle ikinci yarıda yaptığı savunma ile rakibini uyutarak farkı kapattı ve bir ara öne geçtiği maçtan sadece 3 sayılık bir yenilgiyle ayrılarak sahasında oynayacağı maç için avantajlı bir skor elde etti. 


İki ayrı yarıda iki ayrı basketbol izlediğimiz Karşıyaka Arena'daki karşılaşmaya taraftarının da desteğini arkasına alan Pınar Karşıyaka çok hızlı başladı. Özellikle ilk çeyreğin sonu ve ikinci çeyreğin başında Kerem ve Iverson'u etkin kullanan, Gabriel ile de skor bulan Kaf Kaf farkı çift hanelere çıkardı. İki takımın da yaptığı basit hatalar dikkat çekerken, Karşıyaka savunmada rakibine kolay sayı imkanı vermezken, özellikle McCollum'un ribauntlara verdiği katkı ile ikinci hücum şansları bulan Galatasaray sakatlıktan yeni çıkan oyun kurucusu ile maça tutundu. Sarı kırmızılılar ayrıca McCollum ve Lasme'den gelen bloklarla farkın daha fazla açılmasını engellediler. 


Soyunma odasından daha iyi çıkan taraf Galatasaray'dı. Lasme ve McCollum'un sayılarıyla farkı kapatmaya başlayan sarı kırmızılılar, farkı kapatmak için telaş yapmak yerine averajın değerini bilip sabırlı hücum edince ilk yarıya oranla daha etkili oldular. Carter'dan gelen iki üçlük Kaf Kaf'a hayat verirken, son 10 dakikaya 51-45 Karşıyaka üstünlüğüyle girildi. Final çeyreği savunmaların sertleşmesine sahne olurken, Karşıyaka'nın hücumda yaptığı hatalar farkın kapanmasına neden oldu. Ufuk Sarıca'nın bu dakikalarda takımına gerekli müdahaleyi yapamadığı göze çarparken, Galatasaray Sinan'ın basketi ile son 3 dakikaya 57-58 önde girdi. Son 3 dakika iki takımın da karşılıklı sayılar ve hatalar yaptığı hücumlara sahne olurken, 3 saniye kala Bracey Wright'ın basketi maçın sonucunu 67-64 Karşıyaka lehine belirledi. 


Pınar Karşıyaka'da Colton Iverson 16 sayı - 10 ribaunt- 3 asist ile en etkili isim olurken, Galatasaray uzunlarına da ciddi faul problemi yarattı. Karşıyaka hücumlarının biraz daha topu pota altına indirmek üzerine kurulu olması skoru daha farklı bir hale getirebilirdi. Kenny Gabriel de 13 sayı - ribaunt - 3 asist - 3 top çalma ile çift hanelere ulaşan bir diğer isim olurken, zaman zaman yaptığı hatalarla yer yer oyundan koptuğu gözlemlendi. Galatasaray Odeabank'ta ise Errick McCollum 21 sayı - 13 ribaunt - 3 asist ve 3 blok ile takımının maça tutunmasını sağladı. Takım istatistiklerine baktığımızda ise Karşıyaka'nın asistlerdeki 21-13 ve top çalmalardaki 10-2 üstünlüğü; Galatasaray'ın ise 9-3'lük blok üstünlüğü dikkatleri çekti. 

Karşıyaka Arena'da bugün tribün gözünden çekilen fotoğraflardan bir kısmını da aşağıda sizlerle paylaşıyoruz...












































2 yorum:

  1. İstanbul'da işimiz kolay değil ama son maçlardaki galibiyet serimizi sürdüreceğimize inanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Avantaj Galatasaray'da. Seyircilerinin de baskısıyla tura yakınlar.

    YanıtlaSil