14 Temmuz 2019 Pazar

Ümit Milli Takım 2'de 2 yaptı

FIBA U20 Europe - Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci gününde Karadağ ile karşılaşan Ümit Milli Basketbol Takımımız sert ve çekişmeli geçen mücadeleyi 71-58 kazanırken, gruptaki ikinci maçını da kazanmış oldu. Maçın ilk yarısını da 37-34 önde tamamlayan millilerimiz ikinci devrenin başıyla birlikte seviye yükselttikleri savunmaları ve yüzdeli hücumlarıyla farkı çift hanelere taşırlarken Onuralp Bitim'in 29 sayıyla yıldızlaştığı maçta sahadan 13 sayılık galibiyetle ayrılıp grup liderliği yolundaki iddialarını sürdürdüler. Ümit Milli Takımımız gruptaki son maçını yarın 20:30'da Fransa ile yapacak ve kazandığı takdirde grubu lider olarak tamamlayacak.

FIBA U20 Europe Türkiye - Karadağ - Onuralp Bitim

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başlarken, iki takımın da sert basketboluna hakemlerin izin vermesi maçı fiziksel bir mücadele haline getirdi. Millilerimizde hücumda Onuralp Bitim kaydettiği 13 sayı ile skor yükünü çekerken, daha çok bireysel oyunlarla skor ürettiğimiz bu çeyrek 17-17 eşitlikle tamamlandı.


İkinci çeyreğe Emre Tanışan'ın hücum ribauntları üzerinden gelen sayılarla başlayan Ümit Milli Takımımız Muhaymin Mustafa'nın da yüzdeli şutlarıyla çeyreğin ilk beş dakikasını 31-22 önde geçti. Oyunun kontrolünü elimize geçirmeye çok yaklaştığımız bu dakikalarda pota altı sertliğinde Karadağ uzunları Berke'ye üstünlük sağlayıp, yaptığımız alan savunmasında forvetlerimiz ribauntlara yeterli desteği sağlayamayınca Popovic, Simonovic ve Zizic'ten gelen hücum ribauntları ve ikinci şans sayıları farkın kapanmasına neden olurken, çeyrek sonunda soyunma odasına 3 sayılık bir farkla üstün gidebildik: 37-34. 

Üçüncü çeyreğe Igor Drobnjak'ın skorer oyunuyla etkili bir giriş yapan Karadağ çeyreğe 9-2'lik bir seriyle başlarken, Berke'nin pota altındaki mücadelesiyle önce Karadağ ekibinin etkili pota altı oyuncusu Simonovic'e dördüncü faulünü aldırması, ardından da diğer uzunlar karşısında yakaladığı üstünlük oyunun momentumunu bizim lehimize doğru çevirmeye başladı. Faul problemi bir yandan da Karadağ bench ve oyuncularını mental olarak da etkileyip teknik fauller çalınmasına neden olurken, Onuralp'ten arka arkaya gelen üçlük isabetler 12-0'lık bir seriyle ilk beş dakika sonunda 51-43'lük üstünlüğü yakalamamızı sağladı. Çeyreğin geri kalanında da Onuralp Bitim ile sayılar bulmaya devam eden millilerimiz son 10 dakikaya 63-49 önde girdiler. 

Final periyodunun ilk saniyelerinde Simonovic'in beşinci faulünü alması Kardağ'ın hücum gücünü iyice düşürürken, savunma disiplinini bir an bile elden bırakmayan Ümitlerimiz 4.5 dakika boyunca Karadağ'a sayı izni vermedi. İki ekibin de maç konsantrasyonunu kaybettiği ve düşük skorlu geçen kalan sürede iki takım da karşılıklı sayılarla farkın 10 sayı üzerinde kalmasını sağlarken, sahadan 71-58 galip ayrılan Milli Takımımız gruptaki ikinci maçından da yenilgisiz ayrılmış oldu. 

U20 Milli Takımımızda Onuralp Bitim 4/6 üç sayı isabetiyle 29 sayı - 6 ribaunt - 2 top çalmayla yıldızlaşırken, Emre Tanışan 10 sayı - 9 ribaunt, Muhaymin Mustafa 10 sayı, Berke Atar 8 sayı - 4 ribaunt - 2 blok ve Mert Akay da 7 sayı - 5 asist - 3 ribaunt - 2 top çalmayla karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder